- Verdens beste gjeng å ha med seg på tur

Oppdal G13 viste seg frem i Sverige.
Sport

Oppdal G13 har denne uka deltatt på Storsjøcupen i Östersund i Sverige. I gruppespillet møtte de lag fra både Norge og Sverige og de klarte å komme seg til B-sluttspillet i klassen.

I 32 delsfinalen vant Oppdal hele 6-0 over Nessegutten og de var videre til 16 delsfinalen i sluttspillet. Der ble det nok en seier mot Sverre IL 3 og Oppdal vant 2-0.

I åttedelsfinalen møtte de grønnkledde fra Oppdal Sverre IL 2 og den kampen var jevn og intens. Oppdal tok ledelsen i kampen, men motstanderne utliknet til 1-1. Etter fulltid var det fortsatt uavgjort og kampen ble avgjort på straffer. Der var det motstanderlaget som trakk det lengste strået og som vant 6-5 etter straffekonkurransen.

- Det ble uheldigvis tap på straffesparkkonkurransen. Men vi gikk mye lenger enn hva vi hadde trodd på forhånd og jeg er kjempestolt og fornøyd med innsatsen laget har vist denne uka, sier trener Kurt Enebakk til Opdalingen.

Rekordpåmelding

Årets cup i Östersund kan skimte med rekordpåmelding. Over 500 lag var påmeldt. Dette er første gangen et lag fra Oppdal har deltatt i denne cupen. Rennebu har deltatt i cupen tidligere.

- Det var en helt suveren cup og jeg kommer til å anbefale den til andre lag. Spillebanene var supre og det var godt tilrettelagt på skolene og for laget. Hele turneringen fungerte kjempebra, sier Enebakk.

Spillemessig kom oppdalslaget i en av de hardeste gruppene i sin klasse. De tapte de tre innledende kampene og de lagene de tapte mot gikk enten langt i A-sluttspillet eller B-sluttspillet.

- En suveren gjeng

- Hvordan er det å reise på cup med denne gjengen?

- De er verdens beste gjeng å ha med seg på tur. Jeg har trent de siden de begynte med tabell og seriespill, så det har vært utrolig morsomt å få følge dem de siste årene, sier treneren.

Han trekker fram samholdet og humøret i laget, for ifølge Enebakk har det vært helt enestående hele turen.

- Vi har bestandig vært kun ett lag. Fra vi meldte oss på cupen i januar har vi sett fram til cupen. Vi fikk trykket opp egne gensere til cupen og alle satt på felles buss til Sverige. Det er nok en av faktorene til at samholdet er så bra i dette laget, sier Enebakk.

Fin erfaring mot Norway Cup

Storsjøcup er så langt den største turneringen laget har vært med på. Enebakk sier at erfaringene fra denne cupen vil være gull verdt å ta med seg til Ekebergsletta og Norway Cup neste år.

- Nå har vi fått prøvd oss i gruppespill og sluttspill. Og vi har vært gjennom en straffesparkkonkurranse. Dette er veldig god erfaring til neste år, for da er vi mer forberedt på hva som kan møte oss, sier Enebakk.