Imponerte stort i EM

Håkon Ishoel var drøyt ett minutt bak EM-bronse.

Håkon Ishoel ble nummer fire i sin klasse, Men 40 Masters. Han var drøyt ett minutt bak EM-bronse i terrengsykling.  Foto: Privat

Sport

I helga gikk Furusjøen Rundt-rittet av stabelen for 11. gang. Håkon Ishoel deltok i klassen Men 40 Masters og kom inn på en imponerende 4. plass. På drøyt 73 kilometer brukte han litt over fire timer.

I år arrangerer Furusjøen Rundt og Kvam idrettslag NorgesCup (NC) for sjette gang, de har hatt NM, to år med UCI-status og er i år vertskap for EM i Terrengsykling Maraton.

- Dette rittet var sesongens store mål. Jeg hadde et håp om at det skulle gå litt bedre og kanskje fått med meg en EM-medalje, men jeg er så absolutt fornøyd med prestasjonen jeg gjorde, sier Ishoel til Opdalingen.

- Et brutalt ritt

Han har deltatt i rittet fem år på rad. I fjor vant han masterklassen og fikk da vite at EM skulle arrangeres i år. Dermed satte han seg mål allerede da om å gå all-in i EM.

- Når det er EM, så kommer det også syklister fra andre land for å delta. I min klasse var det tre utlendinger som slo meg. Sammenlagt i master, som betyr at du er veteran over 30 år, ble jeg nummer ni totalt. Da hadde jeg to andre nordmenn foran meg på lista og det er jeg veldig fornøyd med, sier han.

Ishoel forteller at han ikke viste noe om hvor gode de utenlandske rytterne var. I eliteklassen var det blant annet tjue utlendinger på lista før den første nordmannen.

- Det er kjempeartig å konkurrere mot syklister fra andre land. Da vi ble innkalt på start så jeg blant annet han fra Spania som ble europamester i fjor. Han vant også i år, sier han.

Det 73 kilometer lange rittet er preget av bratte nedkjøringer og det er mange høydemeter som skal forseres.

- Det er en krevende løype og et brutalt ritt. Den er ganske lik Enern-løypa og det liker jeg veldig godt, sier han.

Ishoel startet i pulje to, to minutter bak de 30 første startende.

- Underveis hadde jeg ikke anelse om hvordan jeg lå an. Men 15 kilometer før mål så jeg Greg Saw, som syklet i klassen min, og han bestemte jeg meg for å prøve å ta igjen. Jeg tok inn mye på han i langbakken, men han klarte å holde inn. Hadde rittet vært ti kilometer lenger, hadde jeg tatt han, sier han.

- Viktig å støtte gode og lokale arrangement

Nå som årets store mål er gjennomført, ser Ishoel fram til neste konkurranse. Da stiller han til start under Sykkelenern på hjemmebane. Så langt i år har han deltatt i seks sykkelritt, som han har brukt som oppkjøring til EM.

- I tillegg går jeg randonee på vinteren. Det er en fin aktivitet for å holde seg i form. Der ble jeg i år norgesmester som veteran, sier han.

Han også planer om å ta fram løpeskoene og å få tilbakelagt flere kilometer med løping. I slutten av august skal han delta på fjellmaraton her i Oppdal.

- I år kræsjer fjellmaratonhelga med Birkenhelga, så da velger jeg å ta de lokale konkurransene i år. Det blir både enern på sykkel og i fjellet. Det er utrolig artige konkurranser, sier han.

Ishoel skryter blant anent av den nye traseen til Sykkelenern.

- Den har blitt kjempebra og er utrolig artig å sykle. Den er ganske lik fjoråret, sier han.

I fjor var han uheldig under sykkelrittet på hjemmebane og punkterte etter to kilometer.

- Målet i år er å gjøre det bedre enn fjoråret, sier han.