Skiskytteren ble overrasket over at det gikk som det gikk i sykkelrittet

Men Simen Hårstad ble overrasket over at det gikk så bra som det gjorde.

Simen Hårstad forteller at han ble litt overrasket at det ble seier i Øyungen rundt.   Foto: Privat

Sport

I dag gikk Simen Hårstad fra Rennebu til topps i klassen M20-29 i sykkelrittet Øyungen rundt, som arrangeres i Holtålen. Rennbyggen synes det var artig å gå til topps, men sier at han ble noe overrasket at det skulle gå så bra.

- Det er første gangen jeg er med på et slikt ritt som dette og det var et knallhardt ritt. Jeg er ikke den som sykler mest, men det er kjempegod trening og definitivt det tøffeste jeg er med på, sier han til Opdalingen.


Lokale syklister imponerte i det fem mil lange rittet

Simen Hårstad til topps i M20-29.

 

Mersmak

I tillegg til seier i klassen, endte Hårstad på en femteplass totalt. Kjetil Værnes kom inn på en sterk 2. plass i klassen M40-49.

- Hva synes du om rittet?

- Det var mye mer sti enn hva jeg trodde. I tillegg har det regnet ganske mye den siste tiden, så det var iallfall ikke tørt oppover dalen, sier han.

Han sier at sykling er en fin del av barmarkstreningen nå på sommeren, men at det går mest i rolig trening.

- Frister det å være med på flere sykkelritt etter denne opplevelsen?

- Jeg blir gjerne med på ritt, så lenge det passer. Det har så absolutt gitt mersmak på å delta i flere sykkelritt framover, sier han.

Godt i gang med forberedelsene til en ny sesong

Forberedelsene mot en ny skiskyttersesong er godt i gang og for første gang på flere år har han fått trent godt i både mai og juni. Tidligere har sjukdom satt han ut av spill og han har mistet viktige måneder med trening.

- Kroppen kjennes veldig bra ut. Jeg har ikke gjort så mye annerledes denne sesongen kontra tidligere, men det er kanskje de små grepene jeg har gjort som gjør at jeg har holdt meg frisk, sier han.

Hårstad sier det er utrolig deilig å være med hele veien.

- Det er ikke til å legge skjul på at det er morsommere å trene enn å ligge på sofaen. Det er mer motiverende og artigere å være frisk, sier han.

Framover blir det samling med laget. Den første uka i august samles Team Hugaas på Lillehammer. Deretter vil det bli tre-fire samlinger til utover høsten og vinteren.

Åpningsrennet for seniorskiskytterne er på Sjusjøen i november. Det første Norgescuprennet arrangeres i midten av desember.

I fjor konkurrerte han i klassen M20-21. I år har klassen blitt utvidet til M20-22, så i år vil han konkurrere mot skiskyttere som er både eldre og yngre enn han.

- Det kommer til å bli veldig hardt, for det er en utrolig tøff klasse, sier han.