Reiser til Mallorca for å utvikle seg som fotballspiller

Nora Alexandra Krafft Sæther (18) er klar for Mallorca Toppfotball 2019/2020.

Nora Alexandra Krafft Sæther (18) reiser til Mallorca til høsten for å være med på et fotballakademi.  Foto: Privat

Sport

Oppdalingen Nora Alexandra Krafft Sæther (18) skal være med på Mallorca Toppfotball, som er en profesjonell fotballskole i Alcúdia, Mallorca (Spania). Fotballskolen driver profesjonell satsing på kvinnefotball og er tilrettelagt for ambisiøse fotballjenter fra Skandinavia mellom 18-24 år.

- Jeg tror det kommer til å bli veldig spennende og morsomt på samme tid å få være en del av dette akademiet. Og ikke minst lærerikt, sier hun til Opdalingen.

Hun blir en del av akademiet fra høsten av.

Utvikling

Fotballakademiet ble kjent med oppdalingen da hun besøkte Mallorca Toppfotball under prøveuka i februar. Markeds- og mediesjef Andreas Kristoffer Berge i Mallorca Toppfotball sier at de så fort at hun var i besittelse av gode fotballferdigheter og menneskelige kvaliteter.

- Vi så en dedikert, positiv og lærevillig fotballspiller som virket godt reflektert. I løpet av prøveuka ble hun godt kjent med spillere i neste års proffgruppe, og nåværende elever, trenere og ledere, sier han.

Selv håper 18-åringen at hun vil utvikle seg som fotballspiller og person gjennom akademiet.

- I tillegg får vi se og oppleve hvordan proffspillere lever, og vi vil få muligheten til å leve etter slike rammer i løpet at oppholdet, sier hun.

For å være med på dette akademiet, må de søke. Krafft Sæther forteller at det var moren hennes som kom over tilbudet på Facebook.

- Vi må betale for oppholdet selv, der blant annet treninger, bolig og transport til kamper er med i prisen, sier hun.

Fokus på fotballen

På Mallorca Toppfotball skal hun trene 12-15 økter per uke, og spille kamper på høyt nasjonalt nivå i Spania (toppfotball) i helgene. Hverdagen vil omhandle treninger av høy kvalitet, internasjonal matching på høyt nivå i Spania, hvile, søvn, kosthold og restitusjon.

Det vil være stort fokus på gode treningsforberedelser, økte treningsmengder, perfeksjonisme i treningskvalitet og gode evalueringer. Toppidrett, fotballmentalitet, gruppedynamikk og personlig utvikling blir andre viktige fokusområder.

Nora har hatt spansk på skolen i til sammen fem år, og ønsker samtidig å få praktisert den spansken som hun har lest på ungdomsskolen og videregående.

- Jeg hadde nok hatt en mulighet til å studere ved siden av, men jeg har tenkt å bruke all min tid på fotballen og det som kommer rundt der, sier hun.

- Hva er dine mål i fotballen?

- Hovedmålet er å utvikle meg og å bli så god at jeg kan spille på et høyt nivå. Drømmen hadde kanskje vært å spille på noen av de høyeste nivåene, samtidig som å spille i utlandet hadde vært et pluss, sier hun.

- En god sesong så langt

Nora er født den 10. september 2000 og spiller for Utleira IL. Denne sesongen har hun spilt seks av syv kamper for Utleira, som kjemper i toppen av 3. divisjon.

- Sesongen så langt har gått både opp og ned, men alt i alt har det vært en god sesong, sier hun.

Samtidig har hun vært med på å få Utleiras J19-lag til 2. runde i J19-NM. Hun spilte i Oppdal IL frem til J17 og flyttet til Trondheim for å gå på fotballinja på KVT Trøndelag. I Oppdal ble hun tildelt prisen som "Årets jentespiller", før ferden gikk videre til Tiller IL. I Tiller ble det en 2. plass i Norway Cup og kvartfinale i NM J19.

I 2015 ble Nora Krafft Sæther kåret til årets spiller blant jentene. I tillegg ble hun stemt fram som spillernes spiller i J16 klassen.   Foto: Jan Inge Flå

 

- Hva er det største du har opplevd så langt i fotballen?

- Noe av det største jeg har oppnådd som fotballspiller så langt er nok 2. plassen i Norway Cup og 1. plassen i nasjonalt sluttspill i futsal, sier hun.


- Ensformig arbeid, men verdt det

Fotballspillere jobber frivillig for å få på plass nytt dekke på kunstgressbanen i Oppdal.Oppdalsjente spiller finale i Norway Cup

Kampen vises på direktesendt TV i dag.