- Du får ti år på deg til å bli VM eller OL-mester

Friidrettstalentet Sigrid Ytterhus Haugset fikk tildelt både innsatspokal og stipend.

Rennebu idrettslags innsatspokal for 2018 går til Sigrid Ytterhus Haugset. På bildet står løpstalentet sammen med leder for friidrettsgruppa Otte Hårstad (t.v) og Arild Bruheim, som er leder for trimgruppa i idrettslaget.  Foto: Jan Inge Flå

Sport

Rennebu idrettslag sin innsatspokal ble mandag delt ut for 40. gang, og denne gang gikk anerkjennelsen til en utøver som bedriver sin idrett på friidrettsbanen.

Det er nokså sjeldent, for det er faktisk 34 år siden sprinteren Halvard Rise mottok den som forrige friidrettsutøver fra Rennebu idrettslag.

Innsatspokalen for 2018 ble tildelt det unge friidrettstalentet Sigrid Ytterhus Haugset. Hun står, eller rettere sagt løper, støtt på egne ben, men måtte likevel tåle å bli sammenlignet med tidligere topputøvere fra idrettslaget.

- Denne ble første gang delt ut i 1962, og 12 år senere ble Magne Myrmo verdensmester. Den er også tildelt Vebjørn Rodal, som på sin side brukte 11 år etter tildelingen før han ble olympisk mester. Skal vi følge progresjonen, har du altså 10 år på deg, sa Arild Bruheim med et smil, da han på vegne av styret i Rennebu idrettslag delte ut innsatspokalen for 2018 til en overrasket mottaker.

Sigrid Ytterhus Haugset ble i 2018 nr. 3 i NM terrengløp kort løype, en prestasjon hun senere gjentok i NM lang løype. Hun deltok både på 3000 meter og 5000 meter i junior NM på Bislet, og pulveriserte en 27 år gammel rekord på 3000 meter på Follo (Orkdal videregående skole).

Sigrid Ytterhus Haugset med sølvmedalje under UM 2018 i Overhalla.  Foto: Arkiv

 

I tillegg tok hun sølv på 3000 meter under Ungdomsmesterskapet i Overhalla.

- Sigrid er ikke bare god til å løpe, hun er også et forbilde. Det er mange som løper, men ingen representerer idrettslaget som Sigrid. Hun er det største forbildet for store og små løpere i idrettslaget, skryter nestleder i idrettslaget, Oddvar Myrmo.

Tildelingen foregikk i Orkla Sparebank sine lokaler på Berkåk, noe som ikke er helt tilfeldig.

Sigrid Ytterhus Haugset mottar Orkla Sparebanks Talentstipend, og flankeres her av rådgiver ved Rennebukontoret Liv Heidi Uvsløkk og ansvarlig for bankens sponsorvirksomhet, Terje Sletvold.  Foto: Privat

 

Sponsoransvarlig i banken, Terje Sletvold, hadde nemlig mer på lager til løpstalentet.

- Bankens talentstipend på 10.000 kroner går til Sigrid. Stipendet tildeles enkeltpersoner, men kan også gå til grupper eller enkeltarrangement. Vi velger å gi denne til Sigrid, både på grunn av ferdigheter og hennes holdninger, sier Sletvold.

Sigrid Ytterhus Haugset er for tiden i militæret, og har derfor ikke anledning til å satse så mye på idretten sin som ønskelig. Men bare vent.

- Det blir litt begrenset med tid mens jeg er i forsvaret, men jeg er ferdig i september, og har fortsatt ambisjoner om å utvikle meg på friidrettsbanen, er løftet den beskjedne dobbeltvinneren kommer med, etter å ha mottatt både innsatspokal og talentstipend for sin innsats med løpesko på beina.

Innsatspokalen 2018, med navnet på mottakeren inngravert.