Føler seg ikke ferdig på toppnivå

Jo Sondre Aas har ikke tenkt å trappe ned fotballkarrieren enda. 

Sport

I en aldri så liten høststorm på Levanger tar Jo Sondre Aas (30) seg tid til å prate med Opdalingen. Han har akkurat kommet ut av garderoben etter et nytt, surt tap. Denne gangen mot nedrykksrival Strømmen. Det har stort sett blitt tap for Aas og resten av levangsbyggen denne sesongen.

- Det har vært en kjempenedtur. Det sier seg selv at det er blytungt, sier rennbyggen Aas, etter lagets 17 tap for sesongen.

Har ikke kontrakt

Kun syltynn teori, eller det noen vil betegne som et mirakel, kan berge fortsatt spill i Obos-ligaen. Det gjør naturlig nok fremtiden for Aas usikker. Foreløpig står han uten kontrakt neste år.

- Jeg vet at jeg er ønsket med videre neste år. Men klubben har ikke budsjettet klart enda, og jeg skal høre hva Levanger tenker. Så kan det hende at det kommer noe annet som er interessant.

Aas sier at det har vært vanskelig å prestere på et lag i motgang, så han vet ikke hva som kan dukke opp av tilbud.

- Det er ikke før i november til januar at klubbene setter stallen til neste år, så jeg får vurdere det som eventuelt kommer av tilbud. Jeg legger ikke bort det som skjer her, det vil være surt å forlate klubben etter det som har skjedd i år.

Ikke aktuelt

Moderklubben Rennebu har akkurat rykket opp til 4. divisjon. Men det er fremdeles ikke aktuelt for Aas å reise hjem igjen.

- Nei, det er ikke aktuelt med 4. divisjon enda. Som fotballspiller føler jeg at jeg har mye mer å gi, så det er ikke noe jeg vurderer. Men det er kjempeartig at Rennebu tar steget opp i divisjonene, det viser at det jobbes godt der.

Aas er kompis med Rennebus trener, Håvard Hårstad Meslo, så han er godt oppdatert på hvordan det går i moderklubben.

- Håvard og Olav (Stavne) har gjort en kjempejobb. Det er bra for rennebufotballen, og for ungguttene som får muligheten til å spille på fjerdedivisjonsnivå, som kan være en bra stige i karrieren. Det vil være en kjempeutvikling for 14-15-åringer, før de tar steget videre, sier han.