Forsvarte NM-tittelen fra i fjor

Sport

I helga gikk NM av stabelen og Louise Almlund Løkken skulle forsvare NM-tittelen fra i fjor. Hun forteller at det alltid er knyttet stor spenning i forkant av NM om hun ville klare å forsvare tittelen.

– Det var en stor lettelse da alt gikk bra, sier hun til Opdalingen og legger til at det var mange flinke ekvipasjer til start og at det var små feil som skilte seier, pallplass og ikke.

Rytteren forteller at de vant alle tre avdelinger i mesterskapet. I tillegg hadde hun flere elver som gjorde det veldig bra i NM.

– FH grad 4 rytter Anita Johnsen vant gull, Ponni kat 1 rytter Maren Aarflot Strandheim vant sølv og youngrider Lotta Åndal vant bronse. Det har rett og slett vært et veldig suksessfult mesterskap, sier hun.

For Almlund Løkken har ikke årets sesong vært så aktiv for henne. Hun forteller at de har fokusert mye på datteren Emma Løkken, som deltok i Nordisk mesterskap i Drammen og EM for children i Frankrike.

– Emma har hatt en fantastisk sesong med individuell bronse i Nordisk og sterke resultater i EM. Og uken før NM ble hun regionmester for ponni på stevne i Trondheim. Hun er også tatt ut på landslaget og vi kommer til å satse videre med både children og ponni for henne, sier hun.

– Om jeg skal trekke fram noen av mine høydepunkter fra i år, er det 5. plassen i finalen i Nordisk mesterskap og enda et gull i NM, sier hun.

I høst håper hun å få to til tre internasjonale stevner med Mr. Gold. I tillegg skal Emma ri et par elitestevner i Norge.