Lokale syklister imponerte stort

Det kom både en rennbygg og en oppdaling på pallen under lørdagens terrengritt, Øyungen rundt.

Per Stian Sanden Aune (Rennebu IL) kjørte inn til en andreplass i Øyungen rundt, sekundet foran Oppdal sykkelklubbs Børge Detlie.  Foto: Fredrik B. Lange

Sport

Rennebu ILs Per Stian Sanden Aune holdt lenge følge med Ørjan Moseng fra Røros i kampen om seieren i terrengrittet Øyungen rundt i Holtålen.

- Jeg og han som vant løpet kjørte fra resten av feltet opp de første bakkene. Vi holdt følge helt til jeg kjørte inn i en stein under terrengpartiet. Da økte han farten, så jeg måtte slippe ham. Han var hakket bedre enn meg, så det var fortjent at han vant, sier Aune til Opdalingen.

Rennbyggen beskriver løpet som tungt, men sier samtidig at kroppen fungerte bra og at han er fornøyd med prestasjonen.

- Når vinneren rett og slett er bedre enn deg, så er det helt greit å komme på andreplass. Jeg var sliten mot slutten og det gikk for treigt i terrengpartiet. Det var tungt opp de siste bakkene. Mot slutten tok en Børge Detlie (Oppdal SK) igjen meg, men jeg klarte å holde unna. Jeg kunne ikke la en oppdaling slå meg, sier Aune lurt.

Ved målstreken skilte det bare ett sekund mellom Aune og Detlie. Fram til vinneren var det hele 4 minutter og 13 sekunder.

- Hvordan vil du beskrive Øyungen rundt?

- Det er et fem mil langt løp med fryktelig mange motbakker. Det er også brattere enn for eksempel Nerskogsrittet. Mesteparten av løpet er ute i terrenget. Jeg liker det veldig godt. I år var det med i overkant av 70 deltakere i konkurranseklassen. Jeg håper enda flere stiller opp neste år!

Bak Detlie skilte det drøyt 40 sekunder ned til fjerdeplassen. På sjuendeplass finner vi ennå en rennbygg, nemlig Tommy Knutsen.

- Jeg og Tommy trener mye sammen. Jeg tror han kommer til å kjøre fra oss neste år. Han er veldig sprek, skryter Aune om lagkameraten, som kjører i 30-39-årsklassen.

Per Stian Sanden Aune var best i sin klasse (M20-29), mens Detlie vant sin klasse (M30-39).