NM-sølv til Slind-søstrene

Kari og Silje Øyre Slind kunne ikke fått en bedre start på NM del to i Alta.
Sport

NM del to går de neste tre dagene av stabelen i Alta. Fra Oppdal IL finner vi Kari Øyre Slind og Silje Øyre Slind på startstreken. Norgesmesterskapet ble innledet med teamsprint torsdag ettermiddag, hvor Kari gikk første etappe for Oppdal.

Oppdal holdt bra følge med teten på de to første rundene og vekslet som nummer tre, bak IL Varden og Gjøvik Skiklubb.

På den tredje etappen stakk Oppdal og Nes Ski litt fra de andre og fikk meter på de andre konkurrentene inn mot veksling. Silje Øyre Slind fortsatte den gode trenden for Oppdal på den fjerde etappen og sende ut lillesøster Kari i tet på den femte etappen.

Kari fikk det tøft på sin siste etappe og tapte noen meter til Nes i den siste bakken før veksling. Oppdal vekslet fem sekunder bak Nes Ski.

Silje klarte ikke å ta igjen Nes Ski på den siste etappen, men beholdt posisjonen og sikret NM-sølvet til Oppdal på mesterskapets første dag.

- Vi er kjempefornøyde med innsatsen i dag. Det var noen råtasser fra Nes som var favoritter i dag. Vi hadde som mål å henge med til mål, men det ble for tungt. Men det var et spennende løp, sier Silje Øyre Slind til NRK etter at de kom i mål.

Kari Øyre Slind forteller til NRK at det var et hardt løp og at hun hadde planer om å gå kontrollert de første rundene.

- Siste halvdel på andrerunden begynte jeg å sette litt fart og allerede da begynte jeg å kjenne det. På min siste runde ville ikke Tiril Udnes Weng går fra start og jeg så at de bak oss ikke var langt bak, så jeg prøvde å bare kjøre på. Men da hun rykket i bakken hadde jeg ikke sjans til å følge, sier hun.

Begge synes det var stas å ta medaljen sammen.

- Det er veldig kult å få gått sammen. For det er ikke så ofte det klasser, sier Silje.

- Vi mangler Astrid Øyre Slind her i dag, så vi satser på at hun bli med til NM del en neste år, slik at vi kan få en reprise av stafetten fra Røros, sier Kari.

På fredag er det fem/ti kilometer klassisk mens det søndag skal konkurreres i 30/50 kilometer i friteknikk.