Hjemmeseier i Burennet

Tross laber interesse, vil skigruppa i Rennebu idrettslag heller utvikle rennet enn å legge det ned.
Sport

Kun 21 løpere stilte til start i turklassen da Burennet gikk av stabelen sist søndag. Det tradisjonsrike rennet ble i år arrangert for 39. gang og har altså jubileum neste år.

Rennleder Arve Withbro og teknisk delegert Håkon Nordseth hadde en relativt enkel oppgave med å holde styr på den "formelle" delen av arrangementet, det samme hadde tidtakersjef Arnt Ytterhus.

Bare 18 menn fullførte den tre mil lange løypa, og blant disse var Rennebus egen Håkon Myrmo raskest av dem alle. Myrmo gikk inn på tiden 1.29.08, og var med det tre og et halvt minutt foran Even Moholt, Ålen IL i mål.  Myrmo vant også den innlagte spurtprisen.

Kampen om andreplassen ble jevn, men Moholt var det nødvendige sekundet foran Simen Hårstad, Rennebu IL i mål, og henviste dermed skiskytteren til tredjeplassen.

Tre unge jenter stilte til start i dameklassen, og her virker det som om deltakerne tidlig bestemte seg for å kjøre et skikkelig kompisløp. Bina Randen, Leik IL og Andrea Vikin og Guro Ytterhus, begge Rennebu IL, delte nemlig både den innlagte spurtprisen og gikk også sammen over målstreken, i og med at alle tre ble klokket inn på tiden 2.39.46 ved målgang på skistadion.

Even Sæther, Rennebu stilte til start i turklassen, og det var ikke for første gang, for å si det sånn. Veteranen gikk Burennet for imponerende 36. gang, og topper dermed den eksklusive adelskalenderen over flest deltagelser. Asbjørn Stavne gikk for 35. gang, John Krogstad har fullført 34 ganger, Alf Gunnes 33 ganger, mens Lars Rokkones gikk Burennet for 29. gang i år.

Bak gammelkara begynner det derimot å tynnes ut, og tar vi med smått og stort, var det kun 30 løpere som stilte til start i turklassen. Med andre ord; tar vi med både tur- og trimklassen var det 51 løpere som fullførte rennet. Spørsmålet blir da om Burennet har noen fremtid?

- Det er i hvert fall ingen planer om å legge ned rennet, fastslår leder av skigruppa i Rennebu idrettslag, Kjetil Værnes.

Innad i skigruppa diskuteres det hva som må gjøres for å øke interessen for slike renn som Burennet.

- Det er stort sett den harde kjerne som går turrenn rundt omkring, og vi vil etter beste evne holde liv i arrangementet her i Rennebu. Det handler mest om å legge til rette, og å gjøre det kjent. Vi vil prøve å utvikle arrangementet, heller enn å legge det ned. Nå har det også vert noen fine vintre som gjør at interessen for ski generelt tar seg opp, sier Værnes, som alltid optimistisk.