Oppdalinger mottar Hedersnål i gull for sine prestasjoner i og utenfor skibakken

Styret i Sør-Trøndelag skikrets har tildelt Hedersnål i gull til to tidligere alpinister fra Oppdal IL.

Hallgeir Vognild og Olav Skjøtskift  Foto: Privat/Katrine Silseth Naas

Sport

Styret i Sør-Trøndelag Skikrets har i møte 19. april tildelt Hedersnål i gull til Arnfinn Ofstad (Strindheim IL), Olav Skjøtskift (Oppdal IL) og Hallgeir Vognild (Oppdal IL).

Tildelingskriterier for Hedersnål i gull er;

  • Aktive skiløpere som gjennom mange år har representert skikretsen særlig godt kan bli tildelt skikretsens Hedersnål i gull. I vurderingen vektlegges oppnådd gullmedalje i OL, VM og WC sammenlagt.
  • Administratorer og tillitsvalgte kan hedres med skikretsens Hedersnål i gull når innsatsen har pågått over en lengre periode innenfor særlig krevende og ansvarsfulle ansvarsområder.

Hedersbevisningene vil bli utdelt på Skikretsens Skikretsting i Selbu 20. mai i år.

Arnfinn Ofstad (Strindheim IL)

Arnfinn Ofstad begynte som mange andre sin idrettsaktivitet med ski og annen idrett før han gikk over i funksjonærrollen. Først som trener og frivillig medarbeider ved et utall av arrangement, herunder også skiarrangement. Han har vært sentral i mange posisjoner ved langrennsarrangement for Strindheim IL; kretsrenn, Norgescuper og NM.

Arnfinn har siden VM i 1997 hatt ansvaret for «ytre arena» (teknisk utstyr og servicemateriell) i Granåsen, alt i regi av Skikretsen og Granåsen Aktivum. Han var også sentral med flere funksjoner under WC langrenn i 2004 og 2009, og fungerer som frivillig «vaktmester» i Granåsen, og utfører alltid sine oppdrag på en fremragende måte.

Sør- Trøndelag Skikrets vil hedre Arnfinn Ofstad med Hedersnål i gull.

Olav Skjøtskift (Oppdal IL)

Olav Skjøtskift har lang fartstid innen alpinsporten, både som løper og trener og ved arrangement. Olav var landslagsutøver og en del av det såkalte fartslaget på slutten av 80-tallet. Han deltok i verdenscupen i flere sesonger.

På begynnelsen av 90-tallet ble Olav landslagstrener og en del av teamet som løftet «The Attacking Vikings» med Aamodt og Kjus med flere til verdenstoppen. Han hadde flere trenerroller i skiforbundet, og avsluttet som landslagssjef for damelaget sesongen 2001/02, en sesong hvor damelaget hadde en flere WC-seire og pallplasseringer i verdenscupen.

I perioden 2002 frem til 2005 var Olav ansatt som trener/lærer ved Oppdal Skigymnas (Oppdal Videregående skole). Han har hovedfag innen idrett fra NTNU og trenerutdanning ved NTNU i senere tid.

Olav er internasjonal FIS-TD, og har blant annet vært TD i forbindelse med Word Cup i Åre flere sesonger. Han har også vært rennleder for en reke NM, hovedlandsrenn og FIS-arrangement. Og ellers stått i spissen for rekrutteringstiltak.

Sør- Trøndelag Skikrets  vil hedre Olav Skjøtskift med Hedersnål i gull.

Hallgeir Vognild (Oppdal IL)

Hallgeir Vognild har lang fartstid som alpinist både som utøver og trener, og var landslagsutøver på slutten av 80-tallet og begynnelsen på 90-tallet. Hallgeir har som trener hatt spesielt fokus på rekrutt- og juniornivå både på regionalt og nasjonalt nivå.

Han var landslagstrener på E-cup i Norges Skiforbund i flere perioder. De siste 10 årene har han jobbet som hovedtrener ved Oppdal Skigymnas (Oppdal Videregående skole). Han har gjennomført topptrenerutdanning ved NTNU, og har stått som formidler i trenerrollen ved utarbeidelse av video-utdanningsmateriale utviklet for den nye trenerutdanningen for alpint i NSF.

På klubbnivå har Hallgeir hatt flere roller, og som bakkesjef ved en rekke NM, hovedlandsrenn og FIS-renn de siste 10 årene. Og står for en formidabel dugnadsinnsats i alpinmiljøet i Oppdal, som utgjør en meget viktig del av kretsens virksomhet inne alpin.

Sør- Trøndelag Skikrets vil hedre Hallgeir Vognild med Hedersnål i gull.