Helt rått!

Sykkelfantomet fra Berkåk med løyperekord i Øyungen rundt.

  Foto: Per Magne Moan, Nea Radio

Sport

Per Stian Sanden Aune fornekter seg ikke. På sin tredje start i sykkelrittet Øyungen rundt i Ålen lørdag, slo han til med seier og satte like godt ny løyperekord.

- Jeg var revansjesugen etter fjorårets 6. plass, og følte det gikk bra underveis. Mot mål hadde jeg bra kontroll på konkurrentene, og følte jeg hadde mere å gå på enn dem. Dette er noe av det artigste jeg har vært med på, og ekstra artig er det at det ble ny løyperekord, sier råtassen fra Rennebu dagen derpå.

Øyungen rundt er et 50 km langt turritt, og lble i år arrangert for tiende gang. Løypeprofilen krever sin mann, noe som passer Sanden Aune godt.

- Øyungen rundt er krevende, med mye terreng. Men jo hardere, jo bedre, sier hardhausen.

Det kreves mye trening for å bli god, og Per Stian er ikke noe unntak i så måte. Det hviles heller ikke mye på laurbærene, for da avisa prater med

ham søndag formiddag, er han snart klar for en "liten" treningstur. Selv om det noen ganger frister mere å ligge på sofaen.

- Det blir i hvert fall en tur ned til Meldal og opp igjen, så får vi se. Det må dessverre mye trening til for å bli god, og jeg trener vel rundt 20 timer i uka og har syklet sånn omtrent 18.000 km siden fjorårets styrkeprøve, sier han.

Sanden Aune syklet de fem mila i Ålen på tiden 1.45.33 og var sekundet foran Lars Bakk Stjern, Gauldal SK i mål. Det meldes om gode forhold, men litt motvind under rittet.

Men altså ikke mere vind enn at Rennbyggen Per Stian Sanden Aune vant, og satte ny løyperekord.