- Dette har jeg ventet på i mange år

Endelig kunne Per Stian Sanden Aune sykle først over målstreken i Nerskogsrittet.

Det var en meget lettet og glad Per Stian Sanden Aune fra Rennebu som vant Nerskogsrittet for første gang.  Foto: Fredrik B. Lange

Sport

Søndag gikk Nerskogsrittet 2016 av stabelen ved Granasjøen på Nerskogen. I turklassen var det flere lokale syklister som kjempet om pallen. Etter 46 tøffte kilometer var det rennbygg Per Stian Sanden Aune som krysset målstreken først.

- Det føles vanvittig bra! Jeg har ventet i mange år på dette. Det var revansje fra i fjor, sier Sanden Aune, som i ensom majestet syklet i mål på tiden 1:27:01.

- Tok dem i bakken

Rennbyggen lå i tet med flere andre, blant annet Markus Rise fra Oppdal Sykkelklubb og Arve Værnes fra Rennebu, men de siste kilometerne stakk den oransjekledde syklisten fra feltet.

- Jeg så tidlig at de andre var litt sliten opp bakkene. Derfor gamblet jeg i en av de siste bakkene like før dammen, og det holdt helt inn, forteller han.

Lagkompis Værnes syklet over målstreken som nummer fire på tiden 1:27:32. Oppdaling Rise syklet inn til en tredjeplass på tiden 1:27:26. Nummer to ble Erik Husby fra Norodd IL på tiden 1:27:15.

Beste kvinne ble Solrun Sæther fra sykkelklubben Victoria. Hennes tid ble 1:38:58.

Her kommer Markus Rise fra Oppdal i mål. Med tiden 1:27:26 ble han nummer tre.  Foto: Fredrik B. Lange