Fem nye positive tilfeller: Barnehageavdeling i karantene

I Orkland kommune fikk fem nye personer påvist koronasmitte torsdag. Totalt har kommunen nå registrert 200 personer med smitte siden pandemien startet.
Siste nytt

En avdeling ved en barnehage i Orkland er satt i karantene etter at fem personer testet positivt for koronaviruset torsdag. Det opplyser kommunen på sine nettsider.

– Fire av de smittede er tenåringer, mens en person er i trettiårene. På bakgrunn av de siste positive tilfellene er en avdeling ved Årlivoll barnehage satt i smittekarantene. Totalt ti barn og fire ansatte er definerte nærkontakter. Foreldre har fått egen informasjon fra barnehagen om situasjonen. I tillegg til de berørte i barnehagen settes også ti øvrige personer i smittekarantene, skriver kommunen.

Videre oppfordres foreldre og unge til å følge ekstra godt med på eventuelle symptomer fordi de siste utbruddene i særlig grad har rammet barn og unge i Orkland.

– Er du i det minste tvil anbefaler vi at du bestiller en koronatest, skriver kommunen.

Orkland kommune opplyser at de smittede følges opp i hjemmet av kommune og fastlege. Ett av tilfellene har en avklart relasjon til det store utbruddet i kommunen. De fire andre ser ut til å ha en relasjon til en annen enkeltcelle og kartleggingsarbeidet pågår.