Opphever lokale koronaforskriften

Kommunestyret i Midtre Gauldal opphevet torsdag kveld den lokale koronaforskriften fra 1. mai, men fraråder fortsatt reiser på tvers av kommunegrensene.
Siste nytt

Kommunestyret vedtok å gå tilbake til nasjonalt nivå, skriver Trønderbladet. Det skjer etter et smitteutbrudd i midten av april der 48 personer ble smittet.

Fra 1. mai går Midtre Gauldal over til nasjonalt nivå fordi smittesituasjonen har endret seg. Det betyr at kommunen ikke lenger trenger rødt nivå i barnehager og skoler, nedstenging av idrett og kultur, påbud om munnbind og hjemmekontor samt skjenkestopp.

Kommunestyret har likevel vedtatt fem sterke anbefalinger til innbyggerne.

– Husk grunnleggende smittevernregler og minst én meters avstand til andre enn dem du omgås med, både innendørs og utendørs. I samråd med kommunene i regionen frarådes unødvendige reiser på tvers av kommunegrensene. Alle bør unngå reiser som ikke er nødvendige. Reiser til arbeid anses som nødvendige, heter det i anbefalingene.

(©NTB)