Kaldeste januarnatt på fem år

Så lave temperaturer i Oppdal som i natt er ikke målt på fem år - og i Oppdal sentrum er det kaldere enn på Tynset.

Utbyggingen av Låven er snart ferdig og bygget skal overleveres 18. januar til Siva.   Foto: Utbyggingskamera.no

Gradestokken på bankfasaden i Oppdal sentrum, mandag formiddag. 

Siste nytt

Klokka to i natt ble det målt -16,8 grader ved Sæter værstasjon, og klokka ni i morges var det fortsatt -16,6 grader. Det er det kaldeste som er målt ved Sæter værstasjon siden 8. januar 2016 da det ble målt -20,5 grader. Det kaldeste som er målt ved Sæter, som ble etablert i 2000, er -20,9 grader 7. januar 2010. Kun tre ganger har det krøpet under 20 minus, og den tredje gangen er 3. januar 2003 da det ble målt -20,8 grader.

Sæter værstasjon ligger 604 moh, og det er selvsagt kaldere i Oppdal sentrum og andre steder i bygda. Det kaldeste som er målt i Oppdal er -30,0 grader som ble målt i 1993 da målestasjonen lå på Oppdal stasjon.

Den private værstasjonen på Kåsen skistadion har i natt målt -24,9 grader, og der er det fortsatt -24,3 grader i 10-tiden. Det er kaldere enn det er på skistadion på ellers så kjølige Tynset, forteller Tore Gjønnes i Oppdal ski og skiskyting som har værstasjonen i Kåsen.

Det skal holde seg kaldt i Oppdal, selv om temperaturen går noe oppi helga og det kan bli temperaturer ned mot -4 til -8 grader på dagtid. Med januarsol i tillegg kan det bli fine skidager for den som vil ta en tur ut.

Etter snøfallet tirsdag er det kjørt opp skiløyper også fra Stølen til Fjellskolen og ved Vora - et etterlengte tilbud i en vinter der lite snø har gitt et magert løypetilbud i Oppdalsregionen.