Prispenger erstattet stjålet hjertestarter

Lokal næringslivsaktør vant pris, og lot pengene gå til å erstatte Frivilligsentralens tapte hjertestarter.

Mari Ytterhus fra Kraftlaget (t.v), Karin Aasbakk og Maj Britt Svorkdal Hess fra Rennebu frivilligsentral og Tore Øverland fra Kraftlaget Rise Elektro 1 under overrekkelsen av den nye hjertestarteren.  Foto: Jan Inge Flå

Siste nytt

Kraftlaget Rise Elektro 1 mottok 10 000 kroner etter å ha blitt kåret til årets jobbskaper av Rennebu kommune under det årlige frokostmøtet i regi av Rennebu Næringsforening.Etablert bedrift med overbevisende evne til omstilling fikk høythengende pris

Lokal lærlingebedrift i voldsom vekst er årets mottaker av Jobbskaperprisen i Rennebu.Ble stjålet

Pengene ble raskt besluttet å gå til ny hjertestarter til Rennebu frivilligsentral. Sentralen hadde hjertestarter fra før, inntil den ble stjålet en gang i løpet av sommeren i fjor.


Uvanlig forsvinning kan få dramatiske konsekvenser

Anmeldt til politiet: Hjertestarteren ved Frivilligsentralen i Rennebu er sporløst borte.


Frivilligsentralen er mye benyttet som møtelokale og treffpunkt, også på kveldstid. En stor del av brukerne er godt voksne.

– Det er mange i den såkalte risikogruppen som benytter lokalene, så å ha en slik hjertestarter er viktig for oss, sier daglig leder ved Rennebu frivilligsentral, Maj Britt Svorkdal Hess.

– Dette er helt fantastisk, for starteren må jo være tilgjengelig for å kunne gjøre nytte. Det er veldig trivelig å bli tilgodesett på denne måten, legger hun til.

Tyverialarm

Det hører med til historien at den nye hjertestarteren koster dobbelt så mye som prispengene, og vel så det. Den er av den nye generasjonen, og er blant annet utstyrt med tyverialarm i form av et deksel som begynner å ule hvis det fjernes.

At den koster vesentlig mer enn sjekken Kraftlaget Rise Elektro 1 mottok, er selvsagt ikke noe problem for den rause giveren.

– For å få dette realisert så raskt som mulig, valgte moderselskapet å bidra med resten, opplyser Mari Ytterhus fra Kraftlaget.

Starteren som ble stjålet var også en gave, den gang fra den lokale avdelingen av LHL, og befinner seg fortsatt et eller annet sted der ute.

– Det skjedde i juli mens både jeg og Karin (Aasbakk) var ute i ferie, og forsvinningen er fortsatt et stort mysterium, forteller Svorkdal Hess.


Hvem får den høythengende prisen denne gang?

Det knytter seg alltid stor spenning til høydepunktet under det årlige frokostmøtet i regi av Rennebu Næringsforening.