– Glad vi har lokalavis

Ordførerne i Oppdal og Rennebu kom tirsdag med blomster til den nye avisa i Oppdal og Rennebu.

Ordførerne kom med blomster til den nye lokalavisa  Foto: Morgan Frelsøy

Siste nytt

Ordfører Geir Arild Espnes (Sp) og ordfører Ola Øie (Ap) i henholdsvis Oppdal og Rennebu kom tirsdag innom den hektiske avisredaksjonen med en flott blomsterbukett som de overrakte redaktør Rer Roar Bekken i nye OPP, som er den nye lokalavisen for begge kommunene. Onsdag lanseres den digitalt, torsdag kommer første papirutgave.

– Vi syntes det var stas å komme med blomster til dere, sa Espnes. Øie legger humoristisk til:

– Dere kom jo med bløtkake til oss!

Øie sikter til da OPP spanderte kake på formannskapene i Oppdal og Rennebu etter at de dro i land intensjonsavtalen i forbindelse med den planlagte kommunesammenslåingen. Formannskapene lukket møtene, og denne lukkingen klaget OPP inn til Sivilombudsmannen. OPP spanderte selvsagt lukket valnøtt på politikerne, som en slags bittersøt hilsen til politikerne da avisen fikk medhold.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Slik så det ut da OPP spanderte lukket valnøtt på formannskapene i Oppdal og Rennebu i 2015, etter at politikerne kastet pressen ut av fusjonsforhandlingene. Varaordfører Marit Bjerkås tar bilde av rennebuordfører Ola Øie (Ap) og kollega Kirsti Welander(Ap) i Oppdal.

– Det gikk jo ikke så bra med fusjonen, sier Øie med et smil.

Bekken ser større på det:

– Vi skal bygge bru mellom Oppdal og Rennebu, vi er knyttet sammen i en region som trenger en sterk og robust avis, mener redaktøren.

Ordførerne har begge to opplevd begge sidene ved mediedekningen.

– Det er godt å ha en lokalavis, som er robust og solid, som hjelper oss å få ut informasjon, og så er det greit å ha folk som er kritiske til det vi holder på med, sier Espnes. Begge ordførerne har funnet nytte i lokalavisene, spesielt under koronapandemien. Øie roser også journalist Jan Inge Flå i Rennebu som har gjort en solid innsats.

Også politikerne ser fordelen med at fjellregionen sør i Trøndelag har et sterkt talerør nå som Trøndelag har blitt større. Og Øie tror det blir mye å skrive om nå som E6 utvikles mellom Melhus og Ulsberg.

– Jeg har pleid å sammenligne E6-utbyggingen med det å grave en bekk i en ørken; når bekken renner blir det grønt langs kanten, sier han, og spår gode tider for regionen framover.

– Vi har et godt samarbeid kommunene i mellom både når det gjelder E6 og Dovrebanen, så vi hjelper hverandre med å få opp den bekken, sier Espnes.

De to ordførerne vil ikke ha på seg at blomstene kommer med forbehold om hva avisen skal skrive. Og redaktør Bekken lover å levere innholdet, etterhvert som ting faller på plass:

– Nå jobber vi med å få på plass det tekniske, sier han.

– Så skal vi konsentrere oss helt og fullt om å dekke de to kommunene på en god måte i årene framover.