Skal bære våpen i åtte uker til

Politiet ble i begynnelsen av november bevæpnet i tre uker i kjølvannet av drapet på læreren Samuel Paty og et dødelig knivangrep i Nice.

Bevæpningen ble forlenget i seks uker fra 27. november. Nå er bevæpningen forlenget i åtte uker til.

– Politiet er i tett dialog med PST, og vurderer fortløpende behovet for å treffe tiltak som svarer på utviklingen i trusselbildet. Politidirektoratet vurderer situasjonen i dag som uendret, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

(©NTB)

Forlenger tiltakene

Befolkningen må være forberedt på at de strenge koronatiltakene kan bli videreført etter denne perioden, som varer til og med førstkommende tirsdag.

– Smitten ligger på et nivå der risikoen for nye utbrudd fortsatt er høy, sa helseminister Bent Høie (H) på onsdagens pressekonferanse.

Han viste til den alvorlige situasjonen i mange andre land i Europa, der både smittetall og dødstall når stadig nye dystre rekorder. Landene frykter også at det blir bli enda verre i ukene som kommer, melder NTB.

– Vi må hindre at vi kommer i samme situasjon. Vi vet lite om hvor mye hver enkelt tiltak virker isolert sett, og vi må vurdere tiltakene samlet, ikke hver for seg, sa Høie, som sa folk må forberede seg på at de strenge tiltakene fortsetter også utover tirsdag.

Nedgang i smitten i Trondheim

Tolv personer fikk påvist koronasmitte i Trondheim tirsdag. Det er elleve færre enn snittet den siste uken. Fire er smittet av kjente nærkontakter, mens to er smittet i utlandet, opplyser kommunen i en pressemelding onsdag. Antall smittede siste døgn er sju færre enn dagen før, og elleve færre enn snittet de siste sju dagene. Samme dag forrige uke ble det registrert 35 smittetilfeller. (©NTB)

Skal bære våpen i åtte uker til

Politiet ble i begynnelsen av november bevæpnet i tre uker i kjølvannet av drapet på læreren Samuel Paty og et dødelig knivangrep i Nice.

Bevæpningen ble forlenget i seks uker fra 27. november. Nå er bevæpningen forlenget i åtte uker til.

– Politiet er i tett dialog med PST, og vurderer fortløpende behovet for å treffe tiltak som svarer på utviklingen i trusselbildet. Politidirektoratet vurderer situasjonen i dag som uendret, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

(©NTB)

Stabil smittetrend i Trondheim

Det er mandag morgen registrert 18 nye smittetilfeller i Trondheim kommune siste døgn. Smittetrenden er stabil. 15 av de nye smittetilfellene er nærkontakter av kjente tilfeller. De øvrige tre er smittet i utlandet i røde land, opplyser kommunen i en pressemelding. Charlottenlund videregående skole og Flatåsen skole er påvirket av de nye smittetilfellene. (©NTB)

Timon kjørte ut etter åtte sekunder

Timon Haugan rakk bare seks-sju porter før det gikk galt i søndagens verdenscuprenn i slalåm i Adelboden. Oppdalingen gikk veldig aggressivt ut fra start i 1. omgangen, kom bakpå og klarte ikke å redde seg inn igjen. Dermed var rennet over etter bare åtte sekunders kjøring. Haugan sto over lørdagens storslalåm. Neste oppgave for 24-åringen er Wengen neste helg.

Timon sto over storslalåm

Timon Haugan sto over dagens verdenscuprenn i storslalåm i Adelboden som igjen ble rystet av et stygt fall. Fredag falt Haugans lagkamerat Lucas Braathen stygt og er ute i flere måneder. Lørdag var det Tommy Ford som kjørte ut og ble fraktet til sykehus i helikopter. Aleksander Aamodt Kilde beste norske på 5.plass, Alexis Pinturault vant. Slalåm søndag starter 10.30 og Haugan har startnummer 24.

28 nye koronatilfeller i Trondheim

Fredag ble det påvist 28 koronatilfeller i Trondheim. Det er sju flere enn dagen før og fire flere enn ukesnittet på 24 smittetilfeller daglig. Av de nyregistrerte smittede fredag er det 18 menn og ti kvinner, opplyser Trondheim kommune i en pressemelding lørdag. Alle de smittede har mildt sykdomsforløp. (©NTB)


Vil sjekke råneførere

Foto: John Lerli

Politiet får daglig meldinger om hyppig råning i Industriområdet, ved Oppdal videregående, i sentrum og ved idrettshallen, for å nevne noen steder.

– Vi er ikke fornøyd med at det rånes i bebygd område, sier avsnittsleder Finn Skårsmoen.

Bilstøyen er til sjenanse for innbyggerne, og foregår gjerne i tidsrommet mellom klokka 20 og 04.00.

– Folk har lite å gjøre, fastslår Skårsmoen.

Han varsler hyppigere kontroller for å få bukt med den verste svinkjøringen.

Elg traff tog

En elg traff toget mellom Fagerhaug og Ulsberg tirsdag morgen ved 4-tiden.

– Jernbaneverket kontaktet viltnemnda, de var ikke sikre på tilstanden til elgen etter hendelsen, sier avsnittsleder ved politiet i Oppdal, Finn Skårsmoen.

En annen elg ble i morgentimene truffet av en personbil på fylkesvei 700, ved fylkesvei 502 (Rennebuskogen).

– Her ble det en del bulker på bilen, men ingen personskader, og viltnemnda har ivaretatt elgen, sier Skårsmoen.

Ber elever bruke munnbind på skolebussen

  Foto: Berit Roald, NTB

Det kommer fram i en informasjonsmelding Oppdal ungdomsskole har sendt til elever og foresatte mandag ettermiddag.

Denne dagen har det vært planleggingsdag foran ved skolene åpnes på rødt nivå tirsdag.

- Det er meget viktig at ingen elever går inn i skolen før de får beskjed fra lærer tirsdag morgen. Klassene har egne innganger, disse er merket med klasse.

Elevene skal holde avstand med én meter i alle situasjoner, både inne og ute. I tillegg vil det bli mer informasjon når elevene møter på skolen tirsdag.

Håper å få ja til ski-NM onsdag

Beitostølen 20201121. Astrid Øyre Slind under 10 km klasssisk i sesongåpningen for langrenn på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB  Foto: Terje Pedersen


Innen onsdag håper arrangøren at Trondheim kommune har gitt et endelig klarsignal for at langrenns-NM del 1 kan gå som planlagt i Granåsen. Første NM-dag er lørdag 16. januar. Siste dag er tirsdag 19. januar. Både Silje og Kari Øyre Slind skal gå NM etter å ha ladet opp i Oppdal i jula.

Trondheim kommune må gi en endelig tilbakemelding på at smitteverntiltakene er gode nok. Versjon fire av smittevernet for arrangementet ble levert til ansvarlige myndigheter like før jul.

– Onsdag er bortimot deadline for vår del. Vi er klare til å arrangere NM, men vi har ikke startet å trykke på de avgjørende knappene ennå, sier Arne Otto Vedvik, lederen i organisasjonskomiteen i Granåsen Aktivum, til NTB.

Kanskje kan han gi sine medarbeidere beskjed om det blir et NM eller ikke allerede tirsdag kveld. Da arrangeres neste møte i organisasjonskomiteen.

Vedvik sier at det ikke har vært noe tema at NM ikke blir noe av. Arrangøren har også fått gode nyheter gjennom nedgang i antall koronasmittede i byen i de siste dagene.

Mandag ble det rapportert om 17 koronasmittede i Trondheim kommune.

Koronasituasjonen har allerede gjort at det ikke blir arrangert noen ordinær stafett i årets mesterskap.

(©NTB)

NTB

Alle planlegger for rødt nivå

Rektor Gerd Staverløkk ved Rennebu barne- og ungdomsskole har sammen med sine medarbeidere forberedt seg godt foran et nytt skoleår og gleder seg til å ta imot elevene på mandag.  Foto: Jan Inge Flå

Regjeringen anbefalte søndag 3. januar å innføre rødt smittevernnivå ved alle ungdomsskoler og de videregående skolene i landet frem til 18. januar.

I Trøndelag betyr det at elever i videregående ikke skal møte opp fysisk på skolen i morgen 4. januar. Unntak er ved Meråker vgs. og Åfjord vgs. samt enkeltelever og enkeltklasser ved andre skoler. I løpet av mandagen vil hver enkelt skole informere elevene om hvordan opplæringen skal skje framover.

Ungdomsskolen i Oppdal holder også elevene hjemme mandag 4.januar.

– Å gå fra gult til rødt nivå krever planlegging og omorganisering ved skolen. Vi har flyttet fram en planleggingsdag som skulle være senere i vår (19.mars) til 4.januar, skriver rektor Håvard Melhus i en tekstmelding til elevene, der han ønsker alle velkomne til skolen tirsdag 5. januar.

På Berkåk barne og ungdomsskole gikk de ut med rødt nivå da julefeiringen startet, på grunn av en oppblomstring i smittesituasjonen i Rennebu da.

Rektor Gerd Staverløkk sier skolestart blir som vanlig mandag.

– Vi starter rett på i morgen tidlig. Gult nivå for 1.-7. klasse og SFO, og rødt nivå for ungdomsskolen 8.-10.klasse og AIK, (intro og voksenopplæring.)

– Vi var røde før vi gikk ut i juleferie, så det er bare å gå tilbake til den organiseringen som var da. Alle planene lå klare, så vi hørte kanskje med til de heldige i landet, eller «uheldige», om du spør elevene kanskje, sier hun.

Begrenser sykehjemsbesøk

I Oppdal er det ikke registrert noen nye smittede de siste dagene, men alle tiltak som er anbefalt eller pålagt fra Regjeringen gjelder også for Oppdal.

Fra Koronagruppen i Oppdal kommune presiseres følgende:

  • Barneskolene og barnehagene skal ha åpent på lik linje som de har hatt før jul.
  • På Sykehjemmet, Sanatelltunet, BOAS og omsorgsboligene bes det om at besøk begrenses de neste 14 dagene og at beboerne kan få besøk av en til to faste personer.

Nå slås avisene sammen

Per Roar Bekken er daglig leder og redaktør i den nye lokalavisa for Oppdal og Rennebu.  Foto: Morgan Frelsøy

Torsdag kommer første papirutgave av nye OPP - avisa som skal dekke Oppdal og Rennebu kommuner.

Før den tid skal de to avisenes digitale utgaver slås sammen på «nye» opp.no.

Polaris Media jobber nå med å gjøre ferdig den nye nettutgaven som skal erstatte de to avisenes digitalutgaver.

– Vi har åpnet opp alle sakene på forsiden av opp.no slik at Opdalingen-abonnentene får orientert seg i nyhetsbildet inntil den nye nettsiden er på plass, sier redaktør Per Roar Bekken i OPP.

Nå røkter redaksjonen to nettsider i en kort overgangsfase.

– Vi regner med å lansere den nye nettsiden i løpet av tirsdag, det er mye som skal kvalitetssikres før vi sier kjør, sier Bekken på en uvanlig hektisk mandag i OPP-lokalene.

Den startet med radiosending på Radio E6 om nye innstramminger i koronatiltak, og fortsatte med nyhetsoppdateringer på både opdalingen.no og opp.no. - samtidig arbeidet staben med lansering av ny nettavis og ny papiravis – alt på samme uke.

– Vi lover en innholdsrik papiravis torsdag med mange spennende nyheter og reportasjer - og så skal vi selvsagt sørge for daglig oppdateringer på nett og radio, lover Bekken.Her er hun nettopp tatt i 161 km/t

De tre høyeste hastighetene UP målte i Trøndelag i fjor skjedde alle samme kveld, skriver adressa.no.

Fredag 11. september ble tre bilister målt i henholdsvis 224, 167 og 161 kilometer i timen på Jaktøysletta i Melhus der fartsgrensen er 100 km/t.

UP-patruljen beskrev kontrollen som skrekkelig.

Bilisten som ble tatt i 161 km/t var en 18 år gammel jente fra Oppdal som i Sør-Trøndelag tingrett i høst ble dømt til 30 timers samfunnstjeneste. Hun må også klare seg uten førerkort i 13 måneder og må ta førerprøven på nytt. Også flere andre ungdommer fra oppdalsregionen er tatt i høy fart i år.

UP har tatt langt flere fartsovertredere i Midt-Norge i år, som følge av langt flere kontroller.

I 2019 stoppet UP totalt 13 950 fartsovertredere – som førte til 798 førerkortbeslag.

Hittil i år er det ifølge adressa.no registrert totalt 18 558 fartsovertredelser, hvorav 1191 er grove overtredelser.

Derimot har antallet dødsulykker gått kraftig ned. I fjor var det 21 dødsulykker i Midt-Norge, men hittil i år er tallet ni.

Hittil i 2020 har 2517 sjåfører i Midt-Norge fått forelegg for mobilbruk - det forelegget øker fra 1. januar til 5000 kroner.