16 koronasmittede innlagt på norske sykehus

Mandag er 16 personer med påvist koronavirus innlagt på sykehus i Norge. Det er én flere enn fredag. To av pasientene får respiratorbehandling. Seks pasienter er innlagt i Helse nord, i Helse sør-øst er det fem koronapasienter, mens to er innlagt i Helse vest og tre i Helse Midt-Norge, viser oppdaterte tall fra Helsedirektoratet. Flest koronapasienter er det på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), som mandag har seks. Alle koronapasientene ved UNN er besetningsmedlemmer på hurtigruteskipet Roald Amundsen.

Flere smittetilfeller

Ved midnatt var det registrert økning på 39 smittetilfeller det siste døgnet. Totalt er det registrert 9.638 tilfeller av koronasmitte i Norge, ifølge foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Totalt er det meldt om 256 dødsfall knyttet til viruset i Norge.

NTB

Fire førere fikk forelegg

Politiet holdt laserkontroll på E6 ved Buvatnet på Berkåk onsdag. Fire sjåfører kjørte for fort og fikk alle bøter for det, høyeste hastighet i 80-sona var 108 km/t. I tillegg fikk en sjåfør bot for bruk av mobiltelefon mens han kjørte.

Trailer med fisk veltet på E6

En trailer lastet med fisk veltet på E6 i Rennebu natt til fredag. Politiet meldte om hendelsen like før klokka 03.30.

Sjåføren ble ikke skadd, og bilen lå utenfor veien, slik at trafikken kunne gå fordi i begge retninger.

Det var meldt om glatt vei på stedet.

- Den saken er løst. Snøen har lagt seg i høyden, så vi har fått noen meldinger om trafikkuhell i natt, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved Trøndelag politidistrikt ved 06.15-tiden.

Målt til 109 km/t i 80-sonen

I en trafikkontroll på E6 ved Mjøen torsdag kveld skrev UP ut 10 forenklede forelegg for høy hastighet. Høyeste fart ble målt til 109 km/t i 80 sonen, melder politiet på twitter.

I en laserkontroll i 70-sonen på E6 i Rennebu torsdag kveld ble det skrevet ut fem forenklede forelegg, der høyeste hastighet ble målt i 88 km/t.

Nær 400.000 nordmenn har fått første dose

391.072 personer er hittil vaksinert med første dose av koronavaksinen i Norge, viser FHIs statistikk mandag. 209.419 personer har fått andre vaksinedose.

Foreløpig har FHI registrert at 10.731 personer fikk første dose over helgen, og 6.661 personer fikk sin andre dose.

Flest har fått første dose i Viken (90.635) og Vestland (44.617). Færrest av første dose er satt i Troms og Finnmark (16.511) og Møre og Romsdal (20.114). Flest personer har blitt gitt andre dose i fylkene Viken (43.421) og Vestland (24.868).

Den første koronavaksinen i Norge ble satt den 27. desember og var produsert av Pfizer og Biontech. 15. januar ble den første dosen av Moderna-vaksinen satt.

Det kan være forsinkelser i registrering av vaksinasjon som fører til at tallene endrer seg over tid.

(©NTB)

Gjest forsvant etter skitur

Det var natt til lørdag ved 02.30-tiden politiet fikk melding etter at en mann ikke hadde kommet hjem til hotellet etter en skitur.

Etter at politiet undersøkte litt, viste det seg at mannen hadde blitt så oppgitt over det dårlige skiføret i Trollheimen, at han hadde reist hjem.

Han hadde bare glemt å avbestille hotellrommet, og beklaget overfor politiet at han hadde utløst en liten leteaksjon, skriver politiet i sin logg.


Uønsket gjest oppførte seg utidig

Illustrasjon  Foto: NTB Scanpix

- Det var noen ungdommer i et hytteområde i Oppdal som fikk uønsket besøk søndag morgen, opplyser operasjonsleder Solfrid Lægdheim ved Trøndelag politidistrikt til OPP.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 05:45, i følge loggen.

- Personen oppførte seg utidig og fulgte ikke de andres oppfordring med å trekke seg tilbake.

Operasjonslederen sier at det ikke ble sendt en patrulje til stedet, men politiet ble oppringt og etter en prat med den uønskede gjesten gikk han.

Ifølge Lægdheim har det ellers vært ei rolig vinterferienatt i Oppdal og Rennebu, sett med politiets øyne.

Ber folk plukke opp hundebæsjen

– Jeg skjønner ikke at det skal være så vanskelig å plukke opp hundebæsjen, sier Unni Bjørgen til OPP. Hun har merket seg at det er populært å luften hunden i nabolaget hennes, langs Haugen Skules vei i området ved Remaskolen.

– Det er mye hundeskit i området, langs hele veien fra Remaskolen og helt ned mot Røtveien. Barna i området tråkker i dette, og det er ikke noe særlig, forteller Bjørgen.

Nå ber hun folk ta ansvar for de firbentes efterladenskaper.

– Det bør ikke være så vanskelig å skjønne at de må ta opp hundebæsjen etter seg, mener Bjørgen.

UP skrev ut 16 forelegg

Under en laserkontroll på E6 ved Driva tirsdag ettermiddag, skrev politiet ut 16 forenklede forelegg for høy fart.

Høyeste hastighet var 71 km/t i 50-sonen, melder politiet på Twitter.

Kjørte uten lappen – fikk bilen avskiltet

Det var ved ni-tiden mandag morgen politiet stanset en bil på Rv70 i kontroll.

I forbindelse med kontrollen viste det seg at bilføreren ikke hadde gyldig førerkort, og at bilen var begjært avregistrert.

Sjåføren ble derfor anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, og bilen ble avskiltet på stedet.

– Vedkommende er hjemmehørende i Oppdal, i slutten av 20-årene ,sier avsnittsleder ved politiet i Oppdal, Finn Skårsmoen til OPP.

Gikk på skitur mens bilen full av utstyr stod vid åpen

Langrennsløper på tur Foto: Geir Olsen / NTB  Foto: Geir Olsen

Det var søndag kveld politiet fikk melding om en bil full av utstyr som stod forlatt med vid åpen bakluke og bakdør.

Dette var ved NM-bakken på Berkåk.

Vedkommende som fant bilen forlatt ringte politiet, da det så merkelig ut at noen ønsket å gå fra bilen slik.

Politiet fikk registreringsnummeret og ringte bileier som fortalte at han var ute på skitur. I sin iver etter å komme seg på ski så glemte han rett å slett å låse av bilen, skriver politiet i loggen.

Han var kanskje opptatt av å komme seg ut på ski før snøen smelter.