BERKÅK/OPPDAL: Et alvorlig lårbeinsbrudd, noen ribben, og skader på albuer og bein er for småtterier å regne etter en såpass alvorlig ulykke.

– Vi trodde begge at vi skulle dø, forteller Kurt Gjerstad.

Det var ved 21-tiden søndag kveld ulykken skjedde. Familien var på tur hjem fra hytta, kona kjørte bil foran, far og sønn kom etter på motorsykkel.

De to kom inn i en slak sving like nord for Berkåk, og der stod det to elger midt i veibanen.

En elg i hvert felt

– Det stod en elg i hvert felt, og jeg hadde ikke annet valg enn å kjøre inn i den minste, forteller Kurt Gjerstad, som til daglig blant annet er brannmann i Oppdal.

Motorsykkelen holdt en fart på 80 kilometer i timen da den traff elgen, som ble drept momentant.

Far og sønn fløy gjennom luften og havnet i grøfta, sammen med elg og motorsykkel.

Rev av seg hjelmen

– Jeg rev av meg hjelmen og ropte på Joacim, sier Gjerstad.

Heldigvis fikk han svar med en gang.

– Han lå omtrent ti meter bortenfor meg, og sykkelen lå i mellom oss. Men jeg kom meg ikke bort til ham, for beinet mitt ville ingen steder.

Et alvorlig lårbeinsbrudd og et kne som pekte en helt annen retning enn hva det skal, var ikke medgjørlig.

Kurt Erik rev mobilen ut av jakken, og ringte 113.

Stanset ikke

– Jeg var samtidig veldig forbauset over at bilene på E6 ikke stanset.

Det tok en kort stund før bilene som passerte fikk med seg hva som hadde skjedd, men etter hvert fikk de to hjelp.

– Blant annet var det en lege i en av bilene som passerte. Han hjalp bra til, og har til og med ringt meg i dag for å høre hvordan det gikk med oss.

Etter hvert kom brannvesenet og også politiet, og da hadde det også samlet seg så mange forbipasserende på stedet, at de måtte dirigeres vekk.

Ringte til kona

– Jeg ringte også Anita (kona, red.anm.). Hun var kommet til Fagerhaug, men snudde og kom tilbake da hun hørte hva som hadde skjedd.

Lårbeinsbruddet var såpass alvorlig at det hastet med å få ham på sykehus. Han ble sendt med store smerter i luftambulanse, mens sønnen kom etter i ambulanse til sykehuset.

– Det var et rent helvete, og det er fremdeles vondt, forteller Gjerstad. Han ble operert om natten, og har fått satt inn skinne i låret.

– Men det er verst å tenke på at det skjedde.

Og at Joacim var med.

LETTERE SKADET: Joacim Gjerstad er bare lettere fysisk skadet etter motorsykkelulykken søndag kveld. Foto: Kenneth Gjerstad