OPPDAL:– Det blir vår første opptreden, og jeg er selvfølgelig spent, sier Monica Strand.

Hun deltok på påskearrangementet «Oppdal allstars» også i fjor, men stod da alene på scenen. Nå har hun sammen med Roger André Raknes fra Trondheim dannet duoen «72 miles».

Både cover og egenprodusert

– Roger André fikk ideen til navnet da han kjørte forbi et skilt på Tågvollan, med avstanden til Trondheim på. Det er omtrent 72 engelske mil mellom oss, forklarer Strand.

De opptrer lørdag med tre sanger, to coversanger, og én som Raknes selv har skrevet.

Ny sjanger for Strand

– Det blir countryrock. Jeg har vel egentlig gått og tenkt lenge på å synge country, og har fått høre at stemmen min ville passe til det. Roger André er mer erfaren med sjangeren, og har spilt på flere festivaler, forteller Strand.

Hun og Raknes kom i kontakt med hverandre ved hjelp av nettstedet Myspace, der de begge har egne musikkprofiler.

– Jeg la merke til Roger André i et innslag på NRK i fjor sommer, så jeg visste hvem han var da han kontaktet meg på internett, forklarer Strand.

Ble til før jul

Begge hadde lyst til å danne en duo, og rett før jul i fjor ble «72 miles» til. Da de ble spurt av Allstars-komiteen om å opptre, fant de ut at det passet bra å debutere i påska.

– Det blir spesielt å opptre på hjemmebane, men jeg gleder meg vanvittig til at vi skal være to på scenen, sier Strand.

Drømmer om turné

Videre har duoen planer om å spille inn en singel.

– Jeg vet ikke helt når det blir, men det skal være en sang vi har skrevet sammen. Deretter er jo drømmen og planen å dra på turné, forklarer Strand.