For to dager siden ble en elgku funnet død.Ilvang i Rennebu Det var Per Joar Ilvang som fant ei død elgku ved en traktorvei. Kua er trolig 2,5 år gammel, og ble undersøkt av mannskap fra fallviltgruppa uten at det kunne konstanteres dødsårsak.

Her er det ingen ytre tegn til skader av føttene. Den hadde ligget og sparket før den døde, men var fortsatt varm da den ble funnet. Den hadde derfor trolig dødd om morgenen søndag.

Nå blir det sendt bilder av indre organer til Veterinærinstituttet for å høre om de kan ha noen forklaring.

Fallviltgruppa fikk sist fredag melding fra Jernbaneverket om at de hadde funnet en ihjelkjørt elgkalv ved brufoten til riksvei 3 ved Ulsberg. Mest trolig er oksekalven påkjørt fredag 6. desember.

Jernbaneverket fikk melding fra lokfører om at det var påkjørt elg sør for Ulsberg stasjon, og dro ut for å lete. Siden de ikke fant elgen, regnet de med at den hadde berget og varslet derfor ikke Fallviltgruppa.

Dårlig vær med mye snøfall forrige fredag medførte at kalven snødde ned og ble dermed ikke funnet. Mildværet har nå tint fram kalven.

Nå klager fallviltgruppa over at de ikke ble varslet tidligere, og mener alle påkjørsler skal varsles. Det er fallviltgruppa som skal friskmelde vilt som er påkjørt.

Selv om enkelte dyr kan overleve sammenstøt med toget, dør de fleste momentant.

Fallviltgruppa mener de med hunder kunne funnet elgkalven raskt, og dette er nå varslet om til Jernbaneverket.

Også forrige lørdag var det påkjørsel av elg med toget. Da var det hele tre elger som ble truffet og døde like nord for undergangen ved Åsbrua.

Her var det to halvannetåringer og en kukalv som døde momentant. Elgene ble såpass ødelagt at de ble kassert.

Snøfallet forrige helg medførte stort trekk av dyr som har beveget seg mot veien og jernbanen.

Derfor oppfordrer fallviltgruppa om å kjøre forsiktig etter store snøfall. Også fullmåne påvirker viltet som gjør at de er mer aktive og trekker mot veiene som skal krysses.