OPPDAL: Det er noe eget å stille til start i en konkurranse der ikke bare landets, men verdens beste alpinister stiller til start. Det er tilfellet for Henrik Skaslien, Tadeus Haugan, Håkon Schønheyder og Trym Smørsgård.

Kirsti Sørli må nøye seg med å konkurrere med landets beste alpinister. På kvinnesiden er det et lite steg opp til verdenseliten, men oppdalsjenta vil få nok å bryne seg på, også hun.

Henrik Skaslien (17) deltar i sint første senior NM.

– Jeg er spent på hvordan det skal gå. Jeg har ikke noe klart mål om plassering. Men hvis jeg synes jeg har gjort god innsats i løpa og pappa er fornøyd så er alt bra, smiler Skaslien.

Han skal delta i alle disipliner. Det skal også Tadeus Haugan som har vært med i senior NM en gang tidligere.

– Jeg er med i fartsdisiplinene for å få erfaring og har ikke satt meg noe mål om plassering. I storslalåm og slalåm satser jeg på å kjøre bra, sier Haugan.

Håkon Schønheyder har et senior-NM med i bagasjen foran mesterskapet som begynner onsdag.

– Jeg skal være med i alle disiplinene. Jeg tenker ikke så mye på plasseringer, men har fokus på å kjøre bra, sier Schønheyder.

De synes alle det er artig å få kjøre mot norgeseliten.

– Det er sjelden at de aller beste er med på vanlige FIS-renn. Derfor skal det bli spennende å se hvordan vi ligger an i forhold til de aller beste, sier guttene.

De synes det er ekstra stas med NM på hjemmebane.

– Det er tøft å være med i NM på hjemmebane. Det betyr at vi må skjerpe oss litt ekstra og vise oss fram på best mulig måte, sier Skaslien.