USA: Race Across AmeriCA (RAAM) er av mange regnet for å være det lengste og tøffeste sykkelrittet med sine 4850 kilometer. Starten gikk i Oceanside, California, mens mållinja befinner seg på andre siden av kontinentet, i Annapolis, Maryland.

Onsdag kjørte Byggkjøp BMC Cycling Team til en komfortabel seier i verdens

hardeste sykkelritt: Race Across AMerica (RAAM).

I tillegg til seieren - har de tatt rekorden på dette rittet med tiden 5 dager, 9 timer og 43 minutter, med en gjennomsnittshastighet på ca 37,5 km/t.

– Jaaa!!! Vi tok America med storm og media her i landet omtaler oss som «Teamet som flyr over USA!» skriver laget på sine nettsider.

Tirsdag rullet de åtte syklistene i Team Byggkjøp i mål i Annapolis på den amerikanske vestkysten. 5 dager, 9 timer og 43 minutter tidligere hadde de startet i Oceanside utenfor Los Angeles.

Ingen åttemannslag har noen gang tråkket seg gjennom løypa i Raca Across America raskere. Distansen var 4.860 kilometer.

– Dette er et minne for livet. Nå er jeg fryktelig glad og stolt, sa Erik Jordahl etter at blodslitet var over.

Han kunne fortelle om en tur som hadde det meste av vær og vind.

– Vi startet i nesten 40 varmegrader og stekende sol. Etter hvert var vi innom alle værtyper.

På det høyeste var syklistene 2.700 meter over havet. Ingen var forberedt på hva som ventet i Colorado.

– Det var minus tre grader og skikkelig surt. Vi syklet i shorts og kortarmede trøyer. Det er en overdrivelse å si at vi visste hva som ventet, fortalte Jordahl på telefon til Tidens Krav

Han og resten av gjengen fra Norge var i ferd med å rydde sammen. I tillegg til de åtte deltakerne, var 15 mann med i støtteapparatet. En svær buss var med for å yte nødvendig service underveis.

Erik Jordahl syklet sammen med Pål Erik Krangsås fra Orkanger. Det var to og to som var i aksjon samtidig. De andre hvilte.

– Dette var terskeltrening hele veien. Vi syklet på maks. Hver økt var på to timer. Slik gikk det døgnet rundt.

Det er først de siste årene Erik Jordahl har trent systematisk for å bli en bedre syklist. Før avreise til USA, ble han nummer 5 i norgescupen. For mange var det en sensasjon at 42-åringen fra Kristiansund skulle sykle jevnt med de beste i Norge.

Og mer moro kan det bli. Om knappe 14 dager er det NM.

– Jeg tror dette har vært en veldig bra oppladning. Nå skal jeg hvile og samle overskudd. Da kan formen bli veldig bra til NM, sa verdens raskeste syklist på tvers av USA.