OPPDAL: Det var Elias Akselsen, datteren Veronica og multimusikeren Stian Carstensen som bergtok aller mest under den flotte konserten i Oppdal spektrum torsdag kveld.

Hele konserten ble fulgt av bilder fra en storskjerm, og bildet som ble vist av taterfølget, var av Akselsens besteforeldre!

– Jeg la merke til at han tørket øyenkroken, men det var ingen som visste at det var så nær forbindelse, sa Inge Gotland etter konserten.

Både Veronica og Elias har fantastiske stemmer, de utfyller hverandre ved at Veronica er klokkeklar og Elias beveger strenger som går langt inn i sjelen på tilhørerne.

Stian Carstensen har magisk grep om alle instrumentene han trakterer, denne gangen trekkspillet, og bergtar på sin egen måte.

Inge Godtland, tidligere redaktør i Opdalingen, hadde satt sammen det historiske tilbakeblikket på musikklivet i Oppdal.

Det startet 4000 år tilbake i tid, med reindrift og bosettinger da, der det var vanlig med joik. Denne var det Frode Fjellheim som utførte for forsamlingen.

– Landskappleiken 2008 i Oppdal har inspirert meg til å lage en joik, kunne han fortelle, og han joiket om Oppdal og kjøpesentre og ikke minst Marie fra Tromsø som hadde fått ødelagt fela si, men fikk låne en ny til konkurransen.

Han gjorde opptak av publikums spede forsøk på magadrag til joik, et opptak han skulle bruke på den neste plata si.

Inge Godtland tok publikum gjennom svovelpredikantenes tid, de omreisende spelemenn og rallartiden.

Tore Fagerhaug og Tore Viken sang vakker salme, og Knut Erik Godtland og Gunn Eli Tellebotn danset oppdalspringar til Sverre Bjørkås fele.

Få med deg Elias, Veronica og Stian Carstenssen i Oppdal kirke fredag kveld klokken 22.00

STERKT: Elias Akselsen - en stemme som beveger.
MOSAIKKKUNSTNER: Inge Godtland hadde satt sammen programmet.