OPPDAL: Den lokale kappestriden mellom grunnskolene i oppdal har tatt helt av. Det kryr av unger med ski på beina til alle døgnets tider overalt i bygda vår for tida. I den grad snø kan slites ut er de 645 grunnskoleelevene i Oppdal i ferd med å gjøre det.

På to uker har de tilbakelagt nærmer 38.000 kilometer på ski. Det er et skispor som går rundt hele jorda, og det på 14 dager.

Oppdalsunger i alderen 6-12 år har gått tolv ganger tur-retur Trondheim hver dag med ski på beina.

Det er barn som har gått 300 kilometer de siste to ukene. De mest ivrige sover med ski på beina for å komme i gang raskt om morgenen.

Dette er ikke mindre enn imponerende.

Konkurransen mellom skolene begynner virkelig å tilspisse seg. Det er nå halvgått løp og tre skoler begynner å skille seg ut. Drivdalen leder med Midtbygda og noen få stavtak bak. Lønset og Vollan ligger side om side rett bak disse.

Men det er fortsatt så tett at ingenting er avgjort. Det går ubekreftede rykter om at Aune har tenkt å sette inn et kjemperykk.

Det skal bli godt for vinnerne å strekke ut ømme skimuskler i temperert basseng med ubegrenset tilgang på eksotiske frukter på bassengkanten. Men det er først om 10 dager vi vet hvem.

Resultatene i skolekampen de to første ukene, uke 8 og 9, er som følger:

Drivdalen, 36p+53p=89p

Midtbygda, 30p+43p=73p

Lønset, 24p+36p=60p

Vollan, 25p+35p=60p

Oppdal kristne, 23p+24p=47p

Aune, 17p+20p=37p

Her kommer resultatene for den beste klassen de to første ukene:

Uke åtte var det utrolig jevnt mellom tredjeklassingene på Midtbygda og Vollan. Tredjeklassingene på Vollan Vant med en skilengde.

Uke 9 var det et helt annet resultat. Andreklassingene på Midtbygda har jobbet utrolig hardt og vant suverent.