I dag er det rolig i Oppdal kirke, og dagen er dedikert til meditasjonens- og stillhetens kirke. Det blir også i dag program i Oppdal misjons- og menighetshus (OMM) med Inger Marit Hagen Austrheim som skal holde et foredrag om gamle skolebøker i kristendomskunnskap. Senere i kveld arrangeres kildevandring som avsluttes med kveldsbønn. Også dette arrangementet foregår i OMM.

Temaet for feiringen i morgen er kulturens kirke. I den forbindelse skal tidligere kapellan i Oppdal, Kjell A. Nyhus holde foredraget «Guds nærvær og fravær i nyere norsk litteratur» i OMM.

På fredag blir det en stor konsert i kirka. Medvirkende i konserten er Oppdal Songlag, Oppdal mannskor, Oppdal misjonskor, Oktetten, Oppdal spell- og dansarlag, kammerorkester, Louise Timmerman Nilssen, Håkon Flaten Håker og John I. Vognild. For musikk og kulturinteresserte blir dette ett av høydepunktene i feiringen. Konserten skal inneholde sang og musikk som spenner fra 1000-tallet og fram til vår tid. Før konserten er det muligheter for å treffe Olaf Rasmussen, som er tidligere prest i Oppdal, i OMM. På lørdag er det Edmund Hjellset som er gjest i OMM. Også han er tidligere prest i Oppdal.

Lørdag kveld er det nok en stor hendelse i Oppdal kirke. Det blir foredrag om kirkekunst med Håkon Andersen og Kjell Haugland. Ingrid Øien skal ha trompetsolo akkompagnert av Håkon Flaten på orgel. Det blir også folketoner med Tore Viken, Tore Fagerhaug og John Vognild. De skal framføre «overmåde fullt av nåde» som er en gammel folketone fra Oppdal. I tillegg til sang og musikk blir det innslag med elever fra Lenes ballettskole.

Den store finalen av feiringen av Maret Vang er på søndag. Først på dagen blir det jubileumsgudstjeneste med blant andre biskop Finn Wagle og prost Harald Bandlien. Disse vil også være med på den store festmiddagen som skal holdes på Oppdal videregående skole søndag. Hele uka, så nær som søndag er det åpent hus i OMM fra klokka ett til seks. Det er flere spennende utstillinger og se, og det blir også et kort program hver ettermiddag. Programmet er veldig variert og innholdsrikt. Alle skulle klare å finne ett eller flere arrangement som er av interesse. Mange ønsker å være med på å feire at kirka vår er blitt 350 år.