Tirsdag ble det inngått avtale om leie av Oppdal Turisthotell som dermed åpner igjen. Etter planen skal hotellet være i drift fra nyttår.

Avtalen er inngått mellom nyopprettet selskap bestående av aksjonærer Øivind Carstens (80 prosent) og Rune Nordstokke (20 prosent) og huseier Oppdal Booking / Oppdal Turisthotel ved Lars Wenaas.

Hotellet åpnet i 1924 og har 90 årsjubileum i år. Det er dermed en fin mulighet til en revitalisering av hotellet, forteller de nye leietakerne i en pressemelding. Hotellet har vært stengt i ett år, men om cirka tre måneder skal det igjen være i drift igjen.

Hotellet har en lang og god historie å vise til gjennom mange år, både regionalt og nasjonalt.

Hotellet har totalt 75 rom , derav 40 totalrenoverte, utført vinteren 2013. Hotellet har stor og fleksibel kapasitet på møterom og bespisning.

Virksomhet

Primært skal hotellet drives som et arrangements- og eventhotell.

Målgruppen vil være bedrifter, organisasjoner, lag og foreninger som ønsker å ha hotellet for seg selv. I praksis betyr dette at gjestene disponer hele hotellet eksklusivt og lukkes etter avreise.

Ved høy aktivitet i Oppdal vil det kunne åpnes for individuelle gjester. Dette er særlig i weekend og ferieperioder når hotellet ikke er leid ut.

Det er kjent at det i perioder er underkapasitet på overnatting i Oppdal og ved en reåpning vil Oppdal Turisthotell dekke dette behovet.

- Sammen med samarbeidspartnere vil vi i definerte perioder etablere arrangementer rettet mot grupper eller individuelle gjester. Dette spesielt mot idrett og livstil, der alt Oppdal har å by på kommer til sin rett, skriver Øivind Carstens i pressemeldingen.

Fremtidens regionhotell

- Med fleksibel driftsstruktur og følge etterspørselen nøye, vil vi skape et unikt produkt som kan konkurrere på både pris og innhold. Konklusjonen er at våre gjester får tilgang eksklusivt til et hotell fokusert på Oppdals fortid og fremtid.

Situasjonen i Oppdal er nå slik at også Skifer Hotel har motbevist påstanden om regionhotellenes død. Hotellet har de seneste årene posisjonert seg som et attraktivt møte og konferansehotell med helårsdrift. Åpning av Oppdal Turisthotell vil styrke Oppdal som reiselivsdestinasjon, mener de nye driverne.

Foto: Arkiv/Joramo