RENNEBU: Det er Norsk kulturskoleråd sammen med Norsk tipping som foretar tildelingen av Drømmestipendet. Det var kulturskolerektor Ingolf Dragset som på vegne av Rennebu kommune søkte om Drømmestipend til 11-åringen fra Berkåk.

I søknaden skriver han at Astrid er et kulturelt multitalent som i tillegg til å få undervisning i fløyte, sang og piano, også har et stort talent i bildefag, og at hun imponerer alle med sitt talent og humør.

I søknaden skrives det videre at Astrid begynte på piano på Kulturskolen og som drillpike i Rennebu skolekorps høsten 2002. Skoleåret 2004-05 gikk hun på bildefag, og høsten 2005 begynte hun på fløyte i skolekorpset. Allerede etter ett år som aspirant, rykket hun opp i hovedkorpset på grunn av sin store framgang.

2007 var et hektisk år for Astrid da bestevenninnen Celine vant MGP Nordic med en sang nettopp om vennskapet med Astrid. De to har gjort flere konserter sammen og Astrid deltok også på Celines debutplate som kom i fjor høst.

Rennebu: Astrid Smeplass, sang, piano, fløyte, Melhus: Solveig Sæther, piano, Trondheim: Viktor Stenhjem, fiolin, Selbu: Gruppa Toraderbælgenj, musikk, Snillfjord: Thea Skjøtskift, tegning og foto, Ørland: Gruppa Heart of Iron, musikk, Røros: Jon L. Rohde, gitar, sang, teater, revy og fra Skaun: Siv Marit Egseth, sang, piano, gitar.

Ungdommens kulturmønstring har dessuten fått velge ut seks stipendmottakere blant sine deltakere i 2008. I Sør-Trøndelag går et stipend til duoen Thomas Husmo Litleskare og Haakon Rabben, henholdsvis trompet og piano (jazz) fra Trondheim.

Les mer i Opdalingen lørdag.