Oppdal er med på bildegave til Kongens 70 års dag idag.

Det er ingen hvem som helst som maler bildet, maleren Håkon Gullvåg har lenge vært kjent som en av kongeparets favorittmalere.

Det er en rekke kommuner i Sør-Trøndelag som overrekker gaven i felleskap.

Håkon Gullvåg er født i Trondheim i 1959, og arbeider hovedsaklig i Trondheim og Oslo. Som maler har han hatt en sentral plass på den norske kunstscenen siden sitt kunstneriske gjennombrudd ved Galleri Dobloug i 1983, og er kjøpt inn av en rekke sentrale institusjoner.

Fra 1995 har Gullvågs kirkeutsmykninger gitt ham posisjonen som en av landets fremste innen kirkekunst. Omtrent parallelt får han stor anerkjennelse for sine mange portretter av markante personer i Norge. Gullvåg har de siste ti årene også arbeidet mye med grafikk. Han er mest kjent for sine litografier, men har i senere tid også fattet interesse for dyptrykk.

Samtidskunstneren Håkon Gullvåg er for mange mest kjent som kunstneren bak portrettene av vårt kongepar, samt av personligheter som Ellen Horn, Lucy Smith, Leif Jacobsen, Arve Solstad, Lars Tiller, Carsten Smith, sjefsdirigent Mariss Janssons, Lars Saabye Christensen, Leif Ove Andsnes, Biskop Gunnar Stålsett, Kyrre Bremer, Finn Wagle og Rolv Wesenlund. I tillegg har han fått tittelen kirkekunstneren med utsmykninger i Seegård kirke, Bispekåpen i Nidaros, Ellingsøy kirke, Innset kirke, Rennebu, Konnerud kirke, Alterskap i Johanneskapellet, Nidarosdomen og hans temporære utsmykning av Nidarosdomen. Andre utsmykninger er Vest Agder Elektrisitetsverk, Kristiansand, Ellingsrud skole i Oslo, Medisinsk Teknisk Forskningssenter i Trondheim, Svartlamoen / Reina, Hotell Britannia i Trondheim, Rikshospitalet i Oslo, minnesmerke over Bjarne Ness, Ila skole, Trondheim og Skatteetaten i Sør-Trøndelag. Men mest av alt er Gullvåg en av Norges mest sentrale og særpregede malere.