VANGSLIA: – Drømmeforhold, sier de fire guttene som endelig får bruke skiene.

Noah Sebastian Øiamo Sundquist (11) har ventet på skisesongen helt siden den forrige sluttet. I dag kunne han og kameratene boltre seg på flotte forhold med pudder og glimt av sol.

– Fine forhold i bakken og herlig å kjøre på puddersnø, sier Andreas Engdal (11).

Også de som jobber i heisen er strålende fornøyd med at andre helga med åpning for sesongen gir drømmeforhold.

Ikke rasfare

– Jeg kan ikke huske så gode forhold så tidlig på sesongen som nå, sier Knut Dørum.

Skipatruljen sjekket om det var rasfare med mye snø, men forholdene var mye bedre enn de fryktet. Dermed er det fullt av folk som kjører over alt både i bakken og utenfor.

Med åpning helt til topps i Vangslia ble det mulighet for lange turer i kombinasjon med kunstsnø og natursnø som har lavet ned de siste dagene.

Familietur

Og det mangler ikke på folk som strømmet til bakken. Det var kø av bilder oppover, og det ble etter hvert også liten kø i heisen.

Her var både skiakrobater og familier på plass for å søke vinterens gleder.

Fra Trondheim var venninnene rask på plass for å kose seg på ski.

– Herlig å kjøre i dag, sier Margot Elisabeth Hellan-Hansen Garli som sammen med Tia Mathea Sørensen Almaas kunne nyte lørdagen i bakken.

Også for langrennsfolket er det flotte forhold med oppkjørte løyper på de fleste steder i lavereliggende strøk i Oppdal og Rennebu. Her kan du sjekke skisporet.no.

LEKKERT: Med sola som kom i 11-tiden ble det både flotte skiforhold og lekkert landskap for de som tok heisen opp.
KØ: Etter en times kjøring begynte det å bli tendenser til kø for skifolket som kunnne ta trekket helt til topps med puddersnø i dag.
ARTIG: Venninne Margot Elisabeth Hellan-Hansen Garli (til venstre) og Tia Mathea Sørensen Almaas hadde det artig på ski i dag.