I dag er det nøyaktig ett år siden Olga Marie Skreen åpnet butikken Olgas Lille verden på Torgsenteret.

– Etter ti år på veien uten fast base i Oppdal, er tiden kommet for å vende tilbake til arbeidslivet i hjembygda Oppdal, uttalte Skreen til Opdalingen etter at det ble kjent i fjor at hun skulle åpne butikk på Torgsenteret.

- Tiden har gått veldig fort og det er helt utrolig å tenke på at det har gått ett år siden jeg åpnet butikken. Jeg kan nesten ikke tro det, forteller Skreen til Opdalingen.

Hun ønsker å takke lokalbefolkningen og kundene for at de har støttet opp om butikken.

- Deilig å ha rutiner i hverdagen

Hun forteller at tiden etter åpning i fjor har gått veldig fort.

- Jeg fikk kunder fra dag en og den første rolige perioden kom i mai i år. Mai i Oppdal er en rolig periode for alle. I tillegg har sommeren vært veldig bra for oss, sier hun.

Butikkeieren forteller at hun drar stor nytte av hyttebesøkende og reisende, men også at lokalbefolkningen er flinke til å støtte opp om butikken.

- Det er de lokale jeg ønsker å ha, sier Skreen.

- Hva er aldersspennet på kundemassen du har?

- Jeg har alt fra ungdom, eldre og godt voksne. Det er veldig artig at jeg har en så stor spredning og det å kunne tilfredsstille flere kundegrupper er målet, sier hun.

- Har forventningene dine til å drive butikk innfridd?

- Jeg hadde ikke så store forventninger, men det har så langt stått til det jeg har ønsket å oppnå med å drive butikk. Det er lange dager og mye jobb, men det har vært veldig givende, sier hun.

- Jeg har jobbet seks dager i uka fram til påske, og til påske fikk jeg ei til å hjelpe meg. Jeg fikk også sommerferie i år, og det var målet mitt, sier hun.

I ti år har hun vært på veien, hvor enkelte perioder har vært tyngre enn andre. Hun har følt at hun har vært for mye borte, og da var det på tide å gjøre noe med det.

- Det er fantastisk godt å ha vanlige rutiner i hverdagen og det å kunne ligge i sin egen seng hver natt. Det frister overhodet ikke å skulle være ute på veien igjen. I tillegg har familien satt stor pris på at jeg har vært mer hjemme, sier hun.

Skal starte opp nettbutikk

Økonomisk har det gått veldig bra for butikken.

- Vi har ligget over budsjett. Det har selvfølgelig vært perioder hvor det har vært tøffere og det er ikke til å unngå. Men salget har vært der og det har vært en veldig god drahjelp, sier hun.

- Merker du noe til konkurransen fra netthandelen?

- Nei, den merker jeg ikke noe til. Netthandel er kommet for å bli og det er en vanlig konkurrerende butikk, sier hun.

Selv har Skreen planer om å starte opp egen nettbutikk. I dag selger hun mye varer via Facebook og Instagram til kunder over hele landet.

- Det er både ukjente og kjente som tar kontakt. Når du legger ut et bilde på for eksempel sosiale medier, så kan du plutselig være spredd til så mange uten at du er klar over det selv. Jeg har sendt en del klær til kunder i Oslo-området, og det har overrasket meg et par ganger, for de har jo alt i Oslo, sier hun.

Hun håper å få lansert nettbutikken innen et halvår/kommende år.

- Planen var å få det til i vinter, men i og med at jeg gjør alt selv, så hadde ikke timene nok timer i døgnet, sier hun.

- Målet er å øke

Skreen tok over lokalene som Ruths Sport og Mote hadde før de stengte dørene tidligere i 2016.

- Jeg er veldig fornøyd med plasseringen. Det er et veldig koselig miljø på Torgsenteret og vi som jobber her og har butikk har en god dialog, sier hun.

- Hvilke tilbakemeldinger har du fått på butikken?

- Jeg får veldig positive tilbakemeldinger og kundene er fornøyde, sier hun.

- Hvilke forventninger har du til butikken i årene som kommer?

- Målet er å øke og at jeg ikke skal gå i rødt. Jeg var ikke på rødt på første halvvår og er bra for en nyoppstartet butikk. I tillegg har jeg fått inn ei som er ekstrahjelp i butikken og kanskje på lenger sikt så kan vi ansette flere, om økonomien tillater der. Vi må bygge stein for stein på rett måte, sier hun.