Turi Torve Sæther (28) er ansatt som ny selger hos Gjensidige Oppdal-Rennebu. Det bekrefter daglig leder Kjetil Skogrand i forsikringsselskapet overfor Opdalingen.

- Jeg søkte på jobben fordi den så spennende ut. Jeg tenker at det kan være sunt og godt med nye impulser og utfordringer. Det å rett og slett gjøre noe annet. Jeg gleder meg, sier Torve Sæther til Opdalingen.

28-åringen er i dag butikksjef for klesbutikken Cubus på Aunasenteret. Denne stillingen har hun hatt siden 2014. Før den tid jobbet hun hos KappAhl, både i Oppdal og Trondheim.

- Jeg har trivdes kjempegodt i Cubus. Stillingen som butikksjef har gitt meg masse utfordringer og jeg har lært masse om meg selv, forteller Torve Sæther, som har jobbet i klesbransjen i til sammen syv år.

- Hvordan tror du det blir å forlate din nåværende arbeidsplass?

- Det blir nok litt rart og trist å forlate gjengen jeg har jobbet med de siste tre årene. Samtidig blir det artig å prøve noe nytt, sier hun.

Det å selge forsikringer og klær er egentlig to helt forskjellige ting, men man har kundekontakt i begge bransjene.

- Til en viss grad har jobbene likhetstrekk, men den største forskjellen er produktet og hvordan man skal selge det. Det blir kanskje en utfordring, men jeg er glad jeg fortsatt får jobbe tett på folk, forteller Torve Sæther.

- Mange tenker kanskje at det høres kjedelig ut å selge forsikringer. Hva tenker du om det?

- Jeg tror det er alt annet enn kjedelig. Jeg hadde ikke søkt på jobben hvis jeg syntes det. Jobben har stor betydning for folk sine liv, sier hun.

I utgangspunktet starter ikke Torve Sæther i den nye jobben før 1. februar. Kjetil Skogrand i Gjensidige Oppdal-Rennebu forteller at de håper å få henne på plass innen 1. januar.

- Dette må vi få avklart med hennes nåværende arbeidsgiver, opplyser Skogrand.