- I vår var det helt vilt når det gjaldt kjøp og salg av hytter, forteller eiendomsmegler Stian Knutsen hos Eiendomsmegler 1 til Opdalingen. Han beskriver temperaturen i markedet som rene "Texas-tilstander".

- Det har vært litt roligere i sommer, men ingenting tyder på at det skal bli noen roligere høst, forteller Knutsen, som allerede er i full gang med å forberede høstens aktiviteter.

Selv om tallene fra de siste ukene ikke er klare, så melder de lokale meglerne om stor aktivitet og positivitet i markedet.

Ikke terrorfrykt

Knutsen mener at årsaken først og fremst er at den svake kronekursen gir nordmenn mer for pengene her hjemme enn i utlandet.

Nettstedet E24 melder om at det er stor rift om fjellhyttene for tiden, og meglere de har snakket med mener dette kommer av både svak krone opp mot utenlandsk valuta, samt terrorfrykt. Det siste vil ikke den lokale megleren helt være med på.

Ser på pengene

- Nei, jeg tror folk flest først og fremst ser på hva de får igjen for pengene. Det kan kanskje hende at en og annen kjøper i Norge for at man er skeptisk til å reise utenlands, men det tror jeg gjelder et lite mindretall, kommenterer Knutsen.

- Jeg tror folk rett og slett ser at de får mindre for krona ved å kjøpe bolig i utlandet for tiden, og da blir en hytte i Norge mye mer attraktivt.

Meglerne som E24 har snakket med forteller at de har opplevd at hyttemarkedet har stått stille de to siste årene, men at det nå ryktes om gode kjøp og at jungeltelegrafen fører til en økt interesse.

Godt marked

Knutsen forteller at Oppdal og Rennebu har hatt et godt og levende hyttemarked hele tiden, men at markedet på Østlandet nå har våknet til liv igjen etter en tids dvale.

- Et annet element som gjør at flere nå bruker penger er at mange ikke føler at den mye omtalte arbeidsledigheten kommer til å ramme dem. De gir folk trygghet til å bruke penger og investere i for eksempel en hytte.

Tro på framtida

Folk har tro på framtida, og det virker inn på bruken av penger. Selv om oljeindustrien er hardt rammet for tiden, så er det ikke så mange i vårt distrikt som kjenner seg påvirket av dette. Tall viser at det er knapt én av ti personer som arbeider i oljebransjen i Trøndelag, og det betyr at vi også har et sterkt kundegrunnlag, kommenterer Knutsen.