DRIVDALEN: Etter ti års kamp for gang- og sykkelveg langs E6 på Driva ser det nå endelig ut for at Iris Dørum (4), David Volden (3), Sigrid Husa Risan (4), Ida Heggvold (5) og Ida Riise (6) får en trygg veg til barnehagen og senere til skolen.

Med jubel og vaiende flagg feiret de fem og alle andre i Drivdalen gladnyheten om at regjeringen i sin tiltakspakke blar opp 11 millioner kroner til bygging av gang- og sykkelvei på Driva. Dermed ser det ut for at Hilde Rislien og resten av trafikkutvalget i Drivdalen sin utrettelige kamp omsider blir kronet med hell.

Flagget til topps

På skolen gikk flagget til topps. Barnehageunger og skoleelever gikk i tog til Bua der seigmenn og kjeks ble delt ut og spist som festmåltid. Etter en lang og seig kamp smakte det ekstra godt med seigmenn.

– I sin tiltakspakke blar regjeringen opp 11 millioner kroner til gang- og sykkelveg på Driva. Dermed får vi omsider realisert 900 meter med gang- og sykkelveg fra avkjørselen til skolen og sørover. Men vi er ikke i mål med dette. Vi vil kjempe videre for å forlenge gang- og sykkelvegen både sørover og nordover, sa Hilde Rislien.