OPPDAL: Vokalisten i bandet, Jørn Hoel, bærer et navn som mange nok vil assosiere med en helt annen type musikk enn det Hussto serverer. Men her finner man verken hes nordlandsdialekt eller smygende, smektende kjærlighetsballader. Det er rock som gjelder, og ingenting annet.

Bråk og leven

Hussto ble til for omtrent ett år siden. Med bakgrunn i sin felles rockeinteresse bestemte guttene seg for å danne et band, og arbeidet med å finne et passende navn tok til.

– Vi brukte litt tid på akkurat det. Tilfeldigvis kom vi over ei bok med lokale ord og uttrykk fra Oppdal, og bladde litt i denne. Da vi fant ut at «hussto» er et gammelt ord for bråk og leven, var saken avgjort, smiler Hoel.

Guttene skriver det meste av musikken selv, men spiller også en del coverlåter. Guns`n`Roses er det store forbildet, og flere av låtene er hentet direkte fra dem, eller sterkt inspirert av dem.

Klare framtidsplaner

Foreløpig holdes øvingene i musikkrommet på skolen. Men snart får de egne lokaler, i følge vokalisten.

– Vi skal bygge øvingsrom hjemme på gården til Jorg, flirer han.

– Hæ, sier Jorg, tydelig uinnvidd i planene.

Om situasjonen rundt nye øvingslokaler er noe uklar, så er det bred enighet om den øvrige fremtida til bandet.

– Vi skal spille inn en demo med de beste låtene, og den vil bli lagt ut på nett, forklarer Hoel.

Men først er det altså deltakelse på kulturmønstringa som står på programmet. Hussto vil stille med to bidrag; en egenskrevet låt og en coverlåt.

– Vi gleder oss, og lover å gjøre vårt beste for at det vil bli oppdalsrock å høre på fylkesmønstringa i Bjugn, bedyrer de unge rockerne.