FAGERHAUG: «Vi synger påska inn» åpnet med kantor Magnus Kløften spilte Preludium og Fuge i C-moll av Felix Mendelson Bartholdy. Vakker orgelmusikk i et lita, men godt kirkerom.

Allsang og kor

Men det var sang det skulle dreie seg om og det var sang det ble. Her fikk vi høre kjente og mindre kjente salmer som knyttes til påskens budskap. Kvelden vekslet mellom allsang og Oppdal Misjonskor med dirigent Marit Rimreit Bjørtomt.

«Navnet Jesus, blekner aldri» er en salme som mange nikker gjenkjennende til. I kirka denne palmesøndagskvelden fylte den rommet med ekte følelser.

Misjonskoret startet sin første avdeling med en blues; «Det er frelse fra all synd»

Vi går ikke mer i detalj om programmet her. Innimellom vakker salmesang holdt sogneprest Arne Aspeland en kort andakt. Også i den var det påskebudskapet som var essensen. Organisten fortasatte med en vakker orgelsolo.

Urframføring

Det må også nevnes at kvelden bød på en urframføring av en flunkende ny salme fra Oppdal. Melodien er skrevet av Svein Jære til en tekst av Haldis Reistad. Sangen er skrevet eksklusivt for Oppdal misjonskor. Resultatet ble en sang som sikkert blir å høre i flere sammenhenger i Oppdal.

Marit Rimreit Bjørtomt fiolin bød også på duett sammen med pianist Håkon Flaten Håker. To religiøse folketoner fra Oppdal; «Kling no klokka» og «Overmåte full av nåde» er begge kjære salmer for folk i bygda.

Det ble med andre ord en trygg og god kveld med mye vakker sang og musikk i Fagerhaug kirke.