Etter først å ha brukt halvtimen på å måke meg ut, ble det full stopp i bakken opp mot Skarvatnet fra Nerskogen.

Blinklys varslet fare. Det var brøytebilen som hadde havnet utfor. Her var det bare å vente tålmodig og varsle redaksjonen om forsinkelse.

Bilder ble tatt og sendt over på mobil til avisa for å dokumentere årets mest snørike dag. Så var det å vente, og vente og vente mens mer snø kom.

Plutselig kom det flere biler. Noen på Berkåk hadde fått beskjed om omkjøring via Nerskogen fordi trailere stod fast mot Ulsberg.

Så kom det melding på radioen om at det var åpnet for kjøring forbi Berkåk. Så var det å kjøre i snøføyk med skavler som suste under bilen nordover.

På Berkåk stod vegvesenet og dirigerte alle biler bort fra E6 mot Ulsberg og Oppdal. Mer venting ble brukt til å ta flere bilder.

Så skulle vi endelig få kjøre, etter enda to timers venting. Det gikk sakte i en kilometer. Så var det stopp igjen. Da var det ut for å ta nye bilder av kø, trailere, redningsbiler og politibiler.

Da køen endelig beveget seg og jeg kom meg til Oppdal, var arbeidsdagen egentlig over.

Så var det bare å få lagt ut en nettsak om snøkaoset som en oppfølging av tidligere sak som ble laget. Det ble reportasje i avisa, bildeserie og masse arkivbilder på en dag som i utgangspunktet var mislykket.