OPPDAL: NRKs realtyserie «Ingen grenser» har blitt norminert til to Gullruten-priser. Serien med oppdalingen Tare Teksum i en av hovedrollene har blitt nominert i kategoriene beste «Beste reality» og «Beste nye programserie». «Ingen grenser» er storfavoritt i begge kategorier. Avgjørelsen faller 8. mai.

Serien tar for seg den 500 km lange ferden til Lars Monsen og elleve deltakere med en eller annen form for funksjonshemming over Nordkalotten.

«Ingen grenser» har blitt utrolig populær og har i gjennomsnitt hatt over en million seere på hver episode. Det er bare de to siste episodene det har sneket seg under, men da har de til gjengjeld hatt konkurranse av fotballkamp og påske.

På den fjerde episoden hadde de en markedsandel på 50, 7 prosent og slo fotballkampen. Den femte episoden ble rammet av påskeferien og hadde 890 000 seere, men populariteten var det ingen tvil om. «Ingen grenser» var det programmet med flest seere i påskeuka.

På søndag går sjette og siste episode. De har nå vært ute på reise i 26 dager og nå gjenstår den tøffeste etappen over fjellterrenget til Hellemobotn.

De nominerte i «Beste reality» og «Beste nye programserie»:

Beste Reality:

Strix Televisjon for NRK: Klasse 10B

Mastiff for NRK: Ingen Grenser

Monster Entertainment for TV3: Hellstrøm rydder opp

Monster Entertainment for TVNorge: Blanke Ark

Beste nye programserie:

Mastiff for NRK: Ingen Grenser

Strix Televisjon for NRK: Klasse 10B

Fabelaktiv for NRK: Rødt, hvitt og skrått

Feelgood Scene Film og TV for TV 2: Torsdag kveld fra Nydalen