Det ble ingen god dag for søstrene Øyre Slind i Tyskland. Først ble det klart at Kari ikke får gå morgendagens 5-kilometer, så kom Astrid på en 20. plass på sprinten.

I dag var det altså duket for fristil sprint i U-23 VM i Tyskland. I prologen kvalifiserte Astrid Øyre Slind seg så vidt med en 25. plass, men klarte ikke å komme seg forbi kvartfinalen.

- Inspirasjonen etter Karis bronse var tydeligvis ikke nok, uttaler Astrid til langrenn.com etter kvartfinalen, men hun ser fremover.

- Det var ikke denne distansen jeg hadde størst forventninger til i mesterskapet, på torsdag og søndag kommer mine muligheter, fortsetter hun.

Norge fikk imidlertid en medalje ved Kathrine Rolsted Harsem som tok bronsen. Gullet gikk til finske Mari Laukkanen, mens sølvmedaljen tok Denise Herrmann fra Tyskland

På tross av gårsdagens VM-bronse blir det ingen Kari Øyre Slind å se på morgendagens 5-kilometer klassisk.

– Kari (Øyre Slind) gjorde en god sprint i går, så det var helt klart en vanskelig avgjørelse, sier juniorlandslagstrener Roar Hjelmeset til langrenn.com, før han legger til at både Ragnhild Haga og Tuva Toftdahl, som kommer inn på laget, gikk bra under senior-NM.