OPPDAL: Tre sjanser – tre mål. Så effektive, eller heldige, var Melhus i sesongdebuten mot Oppdal IL i 4. divisjon. For det var Oppdal som skapte mest, ville mest – og spilte best. I alle fall i andre omgang, med en lettere groggy Mikkel Olberg på sidelinja. Han fikk en albue i kjeven på tampen av første omgang, og overlot kapteinsbindet til Dag Ragnar Heggem i andre. Selv dirigerte han troppene fra sidelinja, og kunne se Magnus Fossland sette inn en vel fortjent utligning i det 84. minutt, til 2-2.

– Vi er nok ikke helt moden for 4-3-3-formasjon ennå. I andre la vi om til velkjente 4-4-2, og tok over kampen. Det spørs om vi går tilbake til den, sier Olberg.

Han er relativt fornøyd med starten. Melhus rykket ned før denne sesongen, og burde – i alle fall på papiret – være gode nok for et lag som kommer rett fra divisjonen under. De gikk også opp i ledelsen etter fem minutter. Morten Fossland utlignet, etter et hjørnespark fra Olberg, da det var spilt 19 minutter. Men så kom Melhus tilbake igjen mot slutten av første omgang.

Etter sidebyttet var det Oppdal som tok over spillet – og sjansene. Men det tok nesten en omgang før den andre tvillingen puttet ballen i mål. Også den på dødball, og også den på hodet.

– Det kommer nok kanskje til å bli en liten intern kamp om målene, sier Morten etter kampen.

Mens Magnus puttet tre i gårdagens juniorkamp, ble det ett hver i denne kampen. De to lynraske angriperne kommer i alle fall til å putte en del mål i løpet av sesongen.

– Hvordan er det å spille sammen på topp?

– Det er en fordel. Vi kjenner hverandre godt. Men vi må kanskje bli litt flinkere til å se hverandre, sier brødrene.

Men det var likevel Melhus som tok siste stikk i seriedebuten – med skåring på overtid.

– Selv om vi taper, er jeg relativt fornøyd med kampen. Det er greit å komme i gang og få kjent litt på nivået. I fjor hadde vi to poeng etter tre kamper, og vant serien. Så selv om det er bittert å tape, så var det en grei første kamp, sier Mikkel Olberg.