For et par uker siden fikk Opdalingen være med da Arnulf Erdal i Oppdal skiheiser og arbeidsstokken monterte de siste snøtårnene i Vangslia.

Denne uken fortsatte de utbyggingen av snøanlegget i Stølen.

Ti nye snøtårn skal sikre at det blir en perfekt World Cup-løype fra topp til bunn ved sesongåpning.

–Tidligere har vi hatt gamle snøkanoner i bruk i toppsløyfa. For å drifte dem måtte vi bruke to kompressorer. I dag kan vi kjøre 20 tårn med kun en kompressor. Det er en stor forbedring, forteller Erdal til Opdalingen.

400 liter vann i minuttet

I tillegg skal de opp med tre nye tårn lenger opp mot toppen av Stølen. Det gjør at de i år får på plass 13 nye snøtårn.

–Hvert snøtårn har en kapasitet på 400 liter vann i minuttet. Normalt kjører vi ut 200 liter vann i minuttet. Blir det ekstra kaldt kan vi skru opp mengden til det dobbelte, sier Erdal.

I Stølen settes det også inn trykkforsterker og ny rørgate i 700 meters lengde fra Gråberget til Liautgarden. Slik får de høyere trykk på vannet som igjen gir bedre snøproduksjon.

–Det er viktig at vi gjør oss ferdig med gravearbeidet før kulda setter inn, påpeker han.

–Får økt snøproduksjonen

Erdal kan nesten ikke vente med å få produsert snø og sparke i gang skisesongen.

–Vi kommer til å få en helt ny bakke i Stølen. Med økt snøproduksjon kommer bakken til å bli rettet opp på en helt annen måte enn tidligere. Vi får fjernet skarpe kuler som gjør at bakken blir enda mer turistvennlig, forteller han.

–Når tar dere sikte på å få åpnet Stølen for sesongen?

–Vi skal ikke gjøre så mye endring på oppstartstidspunkt. Først åpner vi Vangslia rundt 15. november. Hovden og Stølen kommer så etter. På forsesongen har vi ikke behov for alle nedfartene, sier Erdal og legger til at kuldegrader og snø avgjør når de kan starte heisene.