I samarbeid med Sør-Trøndelag fylkeskommune kartlegger og definerer Rennebu kommune problemområder for bredbånd- og mobildekning med en målsetting om utbedring.

Nå har kommunen fått tilskudd fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

- Rennebu har fått innvilget 740.000 kroner i tilskudd for utbygging av bredbånd. Sammen med egenandeler har finansieringen et omfang på over 1,1 millioner kroner, opplyser Rennebu kommune på Facebook-siden "Bredbånd- og mobildekning i Rennebu".

- Aktuelle utbyggere må vise interesse

Bevilgningen gjelder denne gangen områdene fra Gunnes og ned til Mærk bru, sør og vest for Orkla og områder på Nordskogen.

- Utbygging forutsetter at aktuelle utbyggere viser interesse når vi lyser ut, men det håper vi selvsagt skal gå i orden også denne gangen, skriver kommunen videre.

Parallelt med bredbåndsutbygging jobbes det også med et mobilprosjekt i "Jøldalsveien". Dette arbeidet er avhengig av lokal finansiering.

- Vi er fullt klar over andre områder i kommunen som ikke er finansiert i denne omgang, men vi jobber videre opp mot ny søknadsrunde neste år, står det videre i innlegget på Facebook.