OPPDAL: Arnt Gulaker er selv involvert i bygging av fritidsleiligheter i Hovdintunet, og blitt millionær på salg av hyttetomter. Nå skal han som leder i bygningsrådet bestemme hvem i Oppdal som får selge tomter, og dermed tjene penger. Det innebærer at han også vil være med på å frata andre retten til å tjene penger på for eksempel tomtesalg. – Min rolle som leder for bygningsrådet er å se helheten. Kunne jeg ikke ha gjort det, kunne jeg ikke ha sagt ja til å ta jobben. Jeg er politiker og vil utøve Arbeiderpartiets politikk, sier Gulaker til Adresseavisen i dag. Han ser han kan bli beskyldt for å mele sin egen kake, og vil passe seg for den fallgruven.Han sier han må være ryddig, og bevisst sin egen rolle. Likevel tror han at han kan komme i kinkige situasjoner. – Jeg må bruke magefølelsen og mine kollegaers magefølelse, sier han. Han legger til at det heller ikke er bra å bli ekskludert fra en politisk posisjon fordi man er engasjert i bygging av fritidsleiligheter. – Jeg har bein i nesen, og føler jeg har gjort rett valg, sier Arnt Gulaker. Han sier at interessen hans er å påvirkeutviklingen av bygda. Arnt Gulaker har vært både vara og fast representant i bygningsrådet de siste åtte årene.

Ordfører Ola Røtvei sier til Adresseavisen at han ser ingen problemer med at hans partikollega blir leder av bygningsrådet samtidig som han er tungt involvert i det som kan bli tidenes leilighetssatsing i Oppdal.

Jeg er overbevist om at hvis han føler det er et problem vil han melde seg inhabil, og da er saken enkel, sier ordføreren.