OPPDAL: Det er stor enstemmighet blant de aktørene Opdalingen har snakket med etter at det i går ble kjent at Johan Schønheyders selskap har kjøpt heisanleggene i Stølen, Hovden og Ådalen.

– Fantastisk jobb

Harald Nyhaug er investor i Hovdintunet. På vegne av prosjektet vil han gratulere Johan Schønheyder med en fantastisk jobb som har ført fram til oppkjøpet.

– Det er rett og slett kjempepositivt og noe helt nytt i Oppdal at heisene samles i en destinasjon. Det er positivt for hele bygda og dette skulle ha skjedd for lenge siden. Heisene er jo selve E6 for reiselivsnæringa i Oppdal, og dette er startnøkkelen til noe helt nytt, sier Nyhaug.

Han beskriver oppkjøpet som startnøkkelen til det som kan bli et helt nytt samarbeidsklima i Oppdal.

Bra for å lykkes

Nyhaug får støtte av Bjørn Ove Ansnes. Sunndalingen er storinvestor medeier i Oppdalstoppen 880 og framtidig operatør for Arthur Buchardts planlagte storhotell.

– Dette er veldig positivt for Oppdal. Det er veldig bra å få en aktør som har interesse for dette med heis. Jo mer Johan Schønheyder satser, jo mer må han gjøre for å lykkes, sier Ansnes som er svært fornøyd med at det ikke lenger er delt eierskap i skiheisene.

Lokalt eierskap

Også ordfører Ola Røtvei ønsker oppkjøpet velkommen. Han syns det er svært positivt at anleggene nå får en eier.

– Tida for konkurranse mellom heisen er for lengst over i Oppdal. Nå er det viktige at vi kan utvikle konkurransen i forhold til andre destinasjoner. Det er også positivt at hele eierskapet nå kommer på oppdalshender. Jeg er generelt positiv til lokalt eierskap, sier ordføreren.