OPPDAL: - Fint å høre igjen mange av de kjente sangene, og det var en fin konsert. Men det var nok litt roligere enn konserten for 50 år siden, sier Odd Mjøen.

Han var i Njårdhallen i Oslo og hørte den legendariske sangstjernen Jim Reeves, som kort tid etterpå omkom i en flystyrt.

Mjøen var i militærtjeneste i nærheten på den tiden, og sammen med mange andre unge ville han gjerne høre stjernen.

over 200

Søndag kveld fikk Mjøen og over 200 andre oppleve mange av de kjente sangene på nytt da Arne Benoni framførte dem på en fengende måte.

- I Njårdhallen hadde vi soldater egentlig ikke penger til konserten, og stilte opp som vakter. Jeg slapp å være vakt, men fikk komme inn til halv pris. Det var stor stemning og masse ungdommer som skapte liv, minnes Mjøen.

I kulturhuset søndag kveld var det langt mer behersket stemning fra et publikum som stort sett var over 60 år. Men det manglet ikke på applaus og mange sang med på de kjente tekstene.

Spesiell stemme

Odd Mjøen syntes mange av framføringene var likt med den spesielle stemmen til Reeves, men på enkelte sanger var det litt forskjell i stemmebruken.

- Den gang var alle opptatt av Jim Reeves og hørte mye på ham. Selv om jeg har spilt ham litt opp gjennom årene, er det ikke så ofte han spilles lenger. Men det var trivelig å høre sangene på konserten, sier Odd Mjøen som fikk autografen fra Arne Benoni.

Nordlendingen har i mange år framført sanger fra Jim Reeves, og har også vært med på innspillinger som har samarbeidet med musikere og produksjoner til Jim Reeves.

Fortalte historier

Konserten søndag kveld ble en fin gjennomgang av hans liv og musikk med ulike historier. Mellom hver sang ble det pratet om hvordan han levde og sangene ble til og framført.

Med 80 sanger på de mest kjente hitlistene og 11 førsteplasser, er det ingen tvil om at denne musikken har preget generasjoner. Og det skal være solgt over 200 millioner plater gjennom årene.

Tore Morten Andreassen Figenskaug spilte gitar sammen med Arne Benoni, og mange av framføringene ga det spesielle lydbildet som preget artisten på hans mange utgivelser.

Med ekstranummer og stående applaus ga publikum takk tilbake for en minnerik musikalsk kveld.