Opdalingen satt sammen en opplevelsesreise for våre lesere som er ment å pirre både sanser, nysgjerrighet og eventyrlyst.

Vi nordmenn har alltid hatt et spesielt forhold til sagaøya. Historisk og kulturelt er det sterke bånd mellom oss og folket i vest, og nå håper vi at både rennbygg og oppdalinger har lyst til å bli med og utforske Island sammen med oss.

Vi skal innom kjente steder som Gullfoss og Geysir, gå i vikingenes fotspor og dra på gårdsbesøk.

Vi flyr direkte fra Værnes til Reykjavik torsdag 3. april og hjem mandag 7. april. Pakken inkluderer flyreise tur/retur, transport til og fra flyplassen på Island, overnatting på trestjerners hotell med frokost, samt tre utflukter.

Den Blå Lagune (3-3,5 time)

Vi blir hentet på hotellet av en egen buss med guide og kjørt direkte til den Blå Lagune. Bussen venter mens vi bader og kjører tilbake til hotellet. Entré og håndklær er inkludert.

Gullfoss/Geysir/ Thingvellir (med guide, 8 timer)

Etter frokost venter egen buss og guide som tar oss med på dagsturen «Den Gyldne sirkel». Underveis blir det stopp ved den enorme Gullfoss og ved de varme kildene i Geysirområdet. Selv om Geysir sluttet å sprute vann for noen år siden, freser «lillebror» ut en 30 meter høy vannsøyle hvert 5. - 8. minutt.

Det blir besøk i krateret Kerid og til slutt Thingvellir. Naturen på Thingvellir er spesiell og vakker, mest fordi den befinner seg midt på forkastningen som markerer skillet mellom det amerikanske og det europeiske kontinentet. Vi stopper også på gården Fridheimar.

Borganes/Reykholt (og gårdsbesøk med guide, 9-10 timer)

Vi drar på dagstur i vikingenes fotspor. Turen går via Hvalfjord til Borganes. Der besøker gjestene Landnåmssenteret, et museum som forteller historien om hvordan en nasjon ble til på den ubebodde øya Island.

I Borgafjordur er man på åstedet for en av de sterkeste sagaene på Island, Egils saga. Turen går videre til Reykholt, tidligere bostedet til Snorri Sturluson, før vi snur og kjører tilbake til Reykjavik.

Dersom du er Opdalingen-abonnent koster hele pakken med alt som er nevnt ovenfor inkludert 6.995 kroner. Dersom du ikke er abonnent er prisen 8195 kroner. Prisene er per person i dobbeltrom. Dersom du vil ha rommet for deg selv betaler du et tillegg på 450 kroner for hele oppholdet. Vi skal bo på Fron Hotel, av VIA tours beskrevet som et meget sentralt og koselig hotell midt i Reykjavik.

Dersom det blir aktuelt og mange nok melder sin interesse, vil vi prøve å få satt opp transport fra Oppdal og Rennebu til selvkost. Dette gjelder kun dersom mange nok ikke ønsker å kjøre til Værnes selv. Det følger med guide fra Værnes som blir tilstede under hele reisen til vi er tilbake på Værnes.

Opdalingens lesertur til Island, 3. - 7. april 2014, Trondheim-Reykjavik kl. 14.55-15.25, Reykjavik-Trondheim kl. 08.00-14.05. Bestilling direkte hos VIA tours på telefon 73 80 77 00. Bestillingsfrist: 10. januar. Med forbehold om nok påmeldte. Teknisk ansvarlig: VIA tours Trondheim.

Foto: Ragnar Th Sigurdsson rth@arctic-
Foto: Ragnar Th. Sigurdsson / Arctic I
Foto: Ragnar Th. Sigurdsson / ARCTIC I