Nede ved Orklas bredder på Voll i Rennebu ligger den sjarmerende landbrukseiendommen Nesjan. Etter å ha ligget ute for salg i to uker ble gården solgt etter første visning.

Gården hadde en prisantydning 4.140.000 kroner, men gikk til slutt for 4.500.000 kroner. Dette er prisrekord i Rennebu kommune.

- Det var voldsom interesse for eiendommen. 50 personer lastet ned prospektet og 30.000 klikket seg inn på annonsen. Det er langt over det som det bruker å være på en vanlig eiendom, sier megler Kim Roger Laugsand ved Heimdal Eiendomsmegling til Opdalingen.

Ifølge megleren skal det være en lokal kjøper.

- Det var litt overraskende, vi trodde kanskje at gården ville bli solgt til noen utenfor kommunen, forteller han.

- Artig å sette prisrekord

Nesjan er den dyreste eiendommen som er solgt på det åpne markedet i Rennebu. I oktober i fjor solgte Laugsand ei hytte på Nerskogen for fire millioner kroner.

- Det er alltid artig å sette prisrekorder. Det viser at boligmarkedet i Trøndelag er godt og stabilt. Det er ikke så dårlige tider som vi leser om i media, sier megleren.

Eiendommen er på 3109 dekar og er oppdelt med 66 dekar dyrka mark, 937 dekar med skogareal og et utmarkareal på 2127 dekar. På eiendommen er det blant annet hovedbygning, driftsbygning, stabbur og badstubygning.

- Våningshuset er gammelt og er bygd i 1866, men forrige eier har gjort veldig mye oppussingsarbeid, forteller han.

Interesse fra England for fiskevaldet

Med gården følger det også et fiskevald i lakseelva Orkla og jaktrettigheter for storvilt. Ifølge Laugsand er det dette som skyldtes den store interessen.

- Det var nok spesielt fiskevaldet som var viktig for mange som viste interesse. Stedet er kjent for å ha god fangststatistikk. Vi hadde telefoner fra England og flere andre land, sier Laugsand.

Flere av interessentene hadde planer om å leie ut jorda og bruke gården som fritidseiendom.

- Men de var skeptiske til om de får konsensjon hvis de ikke bor der selv. Jeg tror nok gården kunne gått for et høyere beløp hvis det ikke hadde vært for det, forteller han.

Se bildeserie øverst i artikkelen!