The Rooph har vært i Paris og spilt inn video av låten «Oh!» Opplegget der ble perfekt, mener vokalist Eirik Søreide. FREDRIK KOSBERGLØKK

I oktober slipper oppdalsbandet The Rooph et ti låters album som er spilt inn i Stugudalen i Tydal. Videoen som ble laget i Paris, skal sendes ut sammen med singlen som først og fremst er ment som promotering av albumet som kommer senere i høst.

Det var oppdalingen Eik Snøve, en kompis av musikergjengen, som sto bak opplegget. Han har studert ved den internasjonale filmskolen EICAR i Paris, og ordnet med fullt mannskap til innspillingen.

– Vi føler at det ble veldig vellykket. Opplegget var proft, og jeg tror at videoen blir veldig kul, sier Eirik Søreide.

Opptaket er en ren studioproduksjon med kulisser, og Søreide medgir at han må skuffe all de som forventer å få se Eiffeltårnet i miks med Ålmannberget eller Hornet.

Fredag får han og de andre i The Rooph anledning til å se videoen i råutgave. Da får de også en viss peiling på sluttresultatet.

Vokalisten beskriver singel-låten «Oh!» som en god forsmak på det nye albumet som kommer i høst. Litt mer pop og mer melodiøst enn det The Rooph har gjort tidligere.

– Dere får høre alt fra det nye albumet på Storåsfestivalen, lover han.

Også da bandet var i Paris, ble det spilling. I dag er det så mye folk i paris gater som på Musikkens dag. Oppdalsbandet holdt konsert på et sted som heter Pop In, og responsen på de nye låtene var særdeles god.

Med plateslipp i oktober, blir det lite tid til sommerferien for Eirik Søreide, Tore Jacobsen, Eirik Rogstad, Pål Tore Holten og Ole Jørgen Modalen i The Rooph. Bortsett fra sistnevnte er samtlige bandmedlemmer fra Oppdal.

Lørdag 1. juli er det altså Storåsfestivalen som står på programmet. Der får de slippe til på Saga scene, men klokkeslettet er foreløpig ikke helt klart.

Også Fiskefestivalen i Bessaker og Panikkfestivalen i Kristiansand får besøk av The Rooph. Det planlegges dessuten en europatur i september. På reiseruta står trolig England, Danmark, Sverige og kanskje et par andre land. Deretter blir det norgesturne i forbindelse med lanseringen. Det er mange som venter i spenning på den.